TOT IN ZUID-AFRIKA

Het is de Belgen van harte gegund. Al jaren is het kommer en kwel wat betreft onze Zuiderburen als het op voetbal (en ook andere zaken overigens) aankomt. De laatste grote toernooien was de kwalificatie al een heel grote brug te ver en in Europa strandde Anderlecht onlangs en niet voor de eerste keer in de (tweede) voorronde. Nu op de Spelen van 2008 gloort er zo waar weer wat licht aan het einde van de tunnel.

Dembele fancy.35603_20101121_13025517034ce8eed66c5c6Met een sterk Hollands fundament (Vermaelen, Vertonghen, De Mul, De Roover, Martens, Pocognoli en Dembélé) versloegen de Belgen vandaag in een ware thriller Italië. De onovertroffen Dembélé maakte vlak voor tijd na een prachtsolo het laatste verschil en hij schoot daarmee naar een halve finale tegen Nigeria. En ook dit lijkt geen onmogelijkheid.

Met het oog op de toekomst biedt het elftal veel perspectief. Allemaal onder de 23 (…), veelal in een goede opleidingscompetitie actief en over elke linie bulkend van het talent. Voetblah ziet in West-Europa weinig andere landen met vergelijkbaar veel talent; de Rode Duivels zijn wat ons betreft over 2 jaar in Zuid-Afrika dan ook een zekerheidje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s