VIER PER BIL

De 23-jarige Carlos Alberto III (wie kent niet zijn illustere voorgangers!) is door de Braziliaanse bond voor acht duels geschorst! De arme jongen (CL winnaar met Porto) plaatste geen dodelijke tackle op kniehoogte noch deed hij de scheids zijn fluit doen inslikken. Hij ‘vergreep’ zich aan een Gremio-speler door deze over de bips te aaien! (Nee beste lezer… hier is geen letter van weggevallen!)

Acht duels!! Dat is vier per bil! Wat doet de KNVB met terugwerkende kracht tegen de rituele tik van Cruijff op het achterwerk van doelman Gert Bals? En waar blijft de coming out van Hennie Meijer die onthult dat hij tijdens zijn carrière dikbilsgewijs meermaals intiem contact heeft gehad met diverse lichaamsdelen van zijn tegenstanders door ‘zijn kont er in te draaien’?

Of Carlos Alberto inmiddels uit de kast gekomen is, blijft ongewis. Maar onweerlegbaar is dat er nergens zóveel tussen mannen wordt gekust en geknuffeld als op het voetbalveld. Tegelijkertijd rust in de voetballerij nog immer een stevig taboe op homoseksualiteit en al zeker in de machocultuur van Brasil. Wordt Carlos Alberto III – na Vampeta (foto hierboven) nu het boegbeeld van de homo-emancipatie in Brazilië en wellicht in de ganse voetbalwereld? Of misschien is die eer voor zijn ‘slachtoffer’ weggelegd, want die kon er, naar verluidt, wel om lachen. Dan is de opgelegde straf toch nog ergens goed voor geweest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s