OVER ZUIGERS EN ZUIGELINGEN

Wel eens een profvoetballer zien lachen de laatste tijd? Het lijkt wel of het de modern gestileerde en als reclameobject opgepimpte spelert ten strengste is verboden om de lachspieren aan te spannen. Hij moet agressie en stoerheid uitstralen vooral niet als een kind zo blij zijn bij scoren of winst. Gewoon vrolijk juichen is not done anymore.

Lachwekkende vieringen van doelpunten daarentegen bij de vleet. Dat er onder voetballers flink wat zuigertjes rondlopen, mag niemand zijn ontgaan; het infantiele gedoe van net-pappa-geworden-ballers tart echter elke beschrijving! Het begon ooit met die vermaledijde babyface Bebeto, nadat deze onze Oranjejongens inclusief beauty face Edje de Goeij te slim af was geweest. De wiegbeweging was geboren en het oprechte scoringsritueel had voorgoed haar onschuld verloren. Maar inmiddels maken ook modale eredivisievoetballers als Everton zich schuldig aan zulks geneuzel.

Dit zuigertje infantiliseerde tot zuigeling met fopspeen en duim in de mond en wachtte bij de cornervlag op de kraamvisite der medespelers die zich mede onsterfelijk belachelijk maakten door het deerniswekkende gedoe na te apen. Zowel het quasi-stoere als het manische juichgebeuren doen hevig terug verlangen naar de puurheid van een doldriest dravende René v/d Kerkhof of het sprongetje van Cruijff. Of naar de sobere, haast verontschuldigende armbeweging van Wim Kieft en de aristocratische pose met geheven arm van Cantona. De lach ligt op hun gelaat bestorven .

Advertenties

2 Reacties op “OVER ZUIGERS EN ZUIGELINGEN

  1. Pingback: STEPHEN & STEVEN, THE BOLD & THE BEAUTIFUL « VOETBLAH

  2. Pingback: GARETH BALE, EAT YOUR HEART OUT! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s