SNOW PATROL

sneeuwAfgelopen weekend legde Koning Winter een staatsbezoek af bij Koning Voetbal. Het vorstelijk heerschap had zo zijn buien en toverde de Hollandse voetbalvelden om tot skipistes. Regelmatig moesten opnieuw de lijnen worden uitgezet en nagenoeg overal was het Oranjebal. Het leverde prachtige plaatjes op en opmerkelijk was dat het veelkleurige gezelschap dat heden ten dage de Eredivisie bevolkt relatief weinig last leek te hebben van de omstandigheden. Sterker nog, zij legden bij sneeuwvlagen heel aardig voetbal op de mat.

Menige uitheems klinkende spelert moet zich Alice In Wonderland hebben gewaand tijdens zijn eerste, fysieke kennismaking met dwarrelende sneeuwvlokken (of ze moeten Ronald Koeman ooit in de trein hebben ontmoet…). Cheik Tioté en Douglas van Twente, Joël(!) Thsibamba van NEC en wijsneus Kermit Erasmus van Feyenoord bleken echter onbevreesd. Marco van Basten dacht juist de weergoden gunstig te stemmen met het inbrengen van  spitsalarm Evander Sno, maar die kwam letterlijk en zoals gewoonlijk tekort. (En voor DWDD-kijkers: dit was al bedacht vóór Fokke & Sukke).

Wat het meest in het oog sprong en hun trainers koud op het dak viel, was dat de Scandinavisch georiënteerde en toegeruste ploegen zoals Heerenveen en Groningen zo weerloos onderuit gingen in omstandigheden die voor hen geschapen leken! De Vikingen waanden zich niet Alice, maar bij voorbaat winnaar door het vermeende thuisvoordeel van de omstandigheden en waren dus gedoemd onderuit te glijden. Ze kregen de sneeuwbal (het deksel) op de neus; een lesje (koekje) van eigen bodem (deeg).

De Eredivisie was on Snow Patrol. There’s no business like snowbusiness!

6 Reacties op “SNOW PATROL

  1. There’s no patrol like Snow Patrol!!

  2. Pingback: SCHAATSB(L)AH!! « VOETBLAH

  3. Pingback: RATSCH, KOCH UND BOHNEN « VOETBLAH

  4. Pingback: TRAININGSVAKANTIE « VOETBLAH

  5. Pingback: NOOIT EEN ÉCHTE COL BEKLOMMEN, ZEKER? |

  6. Pingback: VOETBALLERS IN DE SNEEUW |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s