PECHVOGELPERSONIFICATIES

Ferry ‘Juninho’ Bodde is één van die voetballers wier voetbaltalent evenredig is aan de aanleg voor pech. Jongens die misfortuin evengoed onder de knie hebben als de bal. Bodde leek bij Swansea City eindelijk zijn belofte in te lossen met een transfer naar de Premier League, toen het blessurespook opnieuw toesloeg. Resultaat: 9 maanden uit de roulatie en weg transfer.

Maar de ellende kan ook ná de transfer toeslaan. Dit gebeurde o.a. bij pechvogelpersonificatie John Nieuwenburg. Nieuwenburg, piepjong bij Sparta al wassend van kroonprins tot Kasteelveldheer, voortschrijdend naar Ajax en na repeterende revalidaties verzeild geraakt in de Jupilerbierkelders van FC Dordrecht, Helmond Sport en (thans) HFC Haarlem. Hoe troosteloos kan een carrière verlopen?!

Dat pech en geluk echter ook samen kunnen gaan, bewees  Willem Korsten. In 6 seizoenen Vitesse speelde hij niet meer dan 75 competitieduels, maar toch werd deze man van glas door Tottenham Hotspur binnengehaald als opvolger van  de even fraaie als legendarische David Ginola. Dat heet nog eens efficiëntie! Korsten eindigde in stijl door op 19 mei 2001 tweemaal prachtig te scoren tegen de kampioensploeg  van Manchester United. Hierna speelde Willem De Kortste geen enkele wedstrijd meer… Ofwel hij legde het loodje tijdens zijn beste orgasme ooit. Daar kan Ferry mooi een voorschot op nemen.

Ps. Ferry Bodde’s stalken van het ongeluk gaat zelfs zó ver dat hij in september van dit jaar de 10-jarige William Hughes een gebroken pols bezorgde met een verwoestend schot net naast (het eigenlijke doel welteverstaan).

Advertenties

2 Reacties op “PECHVOGELPERSONIFICATIES

  1. Pingback: DE MAN VAN HET WEEKEND: Cedric van der Gun « VOETBLAH

  2. Pingback: HFC HAARLEM: Requiem van een roemrucht lichtgewicht « VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s