DE MAN VAN HET WEEKEND: Radjin de Haan

kameel

Als je in in Holland in december bovenop een kameel het hoofdveld rondgaat, dan ben je man van het weekend, klaar! Daar kan geen Messi, Amauri of Koning Winter tegenop. In tijden waarin frau suchende bauer worden aangeklaagd door dierenactivisten is het overigens wel wat risicovol van Young Boys om de naar Al Ahly (!!) vertrekkende trainer  Radjin de Haan uit te luiden op een kameel met bevroren poten, maar goed.

De kameel is illustratief voor de club uit Haarlem waar alles lijkt te kunnen. Young Boys promoveerde viermaal op rij en verraste afgelopen zaterdag met het aantrekken van Rijnsburgse Boys’ succestrainer Ted Verdonkschot. Eerder verleidde de kersverse eersteklasser al doelpuntenmachine Tayfur Kahraman van amateurtopclub Sparta Nijkerk, als ook Ajax A1-trainer Sonny Silooy. Om de gekte compleet te maken luisterde Young Boys  het afscheid van haar trainer dit weekend op met een 10-0 overwinning op Voorland.

En juist deze tegenstander sluit aan bij de moraal van dit verhaal. Voorland maakte namelijk  niet lang gelee een vergelijkbare ontwikkeling door; onder impuls van een grote sponsor en bijpassende personele versterkingen. De club strandde echter in het zicht van de hoofdklassehaven. Gevolg: de investeerder zocht een ander speeltje en Voorland wanpresteert zich sindsdien naar de ondergang. Young Boys lijkt weliswaar qua organisatie een stuk steviger te staan, maar toch is enige scepsis jegens plots geïnjecteerde clubs op zijn plaats. Wie snel stijgt, kan hard vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s