DE EEUWIG OVERSCHATTE VOETBALLER

guti

Je hebt van die spelers die al jarenlang op topniveau acteren en waarvan je je afvraagt hoe ze dit steeds weer voor mekaar krijgen. Net als succes heeft overschatting vele vaders. Bij een back leg je andere maatstaven aan dan bij een spits of een spelmakert. Toch mag je van hen die ervoor worden betaald en die je waar dan ook krijgt voorgeschoteld, op z’n minst verwachten dat ze baas zijn over de bal. En die ook een beetje fatsoenlijk kunnen raken én plaatsen. Enig tactisch inzicht, loopvermogen en handelingssnelheid strekken evenzeer tot aanbeveling.

Indien echter één van deze eisen onderontwikkeld is, valt men door Voetblah’s mand. José Maria Gutiérrez Hernandez is dan ook onze Eeuwig Overschatte Voetballer, wiens statuur omgekeerd evenredig is aan de welluidendheid van zijn naam. Al sinds Sint Juttemis slakkengangster bij De Koninklijke. Weliswaar vaak opdravend bij ontstentenis van een échte spelmaker, maar mocht toch ook het Bernabeu betreden aan de zijde van Zidane. Al zijn vaardigheden worden volledig ondergesneeuwd door een krakkemikkig schakeltempo en een tergende handelingstraagheid.

Guti suggereert dat één gelukte actie opweegt tegen onvoorstelbaar vaak balverlies of het (moeten) laten lopen van zijn directe tegenstander. Komt ook tekkelsgewijs steevast te laat en scoort dientengevolge meer kaarten dan doelpunten. Galactico Guti is publicitair veel trefzekerder, maar desondanks de absolute tegenpool van klasbak Steven Gerrard. Die poseert minder schattig. We laten Materazzi, Kromkamp, Toni cum suis maar aan uw inschatting over. Pik uw oogappel en bericht ons hoe gut ie wel niet is.

10 Reacties op “DE EEUWIG OVERSCHATTE VOETBALLER

 1. Deze post schreeuwt toch echt om een reactie. In mijn ogen slaat de redactie hier de plank toch echt mis, maar goed ieder heeft recht op zijn mening. Ik dus ook…

  Guti is het type speler waar je van houdt of die je haat. Ik zal de eerste zijn die bevestigt dat zijn manier van presenteren en spelen af en toe irritatie opwekt, maar het grootste gedeelte is toch vaak geblazen genieten (om maar met fred te spreken). Typisch geval van waar beoordeel je de man op? Van Nistelrooij en Huntelaar moet je ook niet op hun meevoetballend vermogen beoordelen. Ik denk dat Guti bij gemiddeld 25 goals per seizoen betrokken is. Dan wel met een goal, assist of assist op de assist (zie filmpje)

  Als iets Guti kenmerkt is het wel zijn buitengewoon inzicht en enorme handelingssnelheid (zie wederom bijgevoegd filmpje). Daarnaast zal het niet voor niks zijn dat Guti een onomstreden basisspeler is en daarnaast ook nog vaak de aanvoerdersband draagt. Het is inderdaad geen schopper en is hij minder compleet dat een Gerrard, maar op zijn palmeres prijkt toch 5x maal La Liga en 3x de Champions League. Wat was zijn aandeel? Guti speelde vanaf ‘98 gemiddeld zon 30 wedstrijden per seizoen…

  Hoe dan ook denk ik dat zowel voetblah als ondergetekende niet obejectief kunnen oordelen over de man zijn capaciteiten. Daarvoor zien wij domweg te weinig wedstrijden van de Koninklijke. Ene Zidane kan dat overigens wel…(zie einde filmpje). En oja, vergeet u vooral niet te genieten. Wat een inzicht, controle EN handelingssnelheid.

 2. Beste Bram

  1. Snelle reactie. Over handelingssnelheid gesproken!!

  2. Uitgebreide argumentatie, een beter lot(post) waardig.

  3. Guti is wel een schopper, maar tegen wil en dank. Trage reflexen leiden tot onnodige frustratie/impulsovertredingen c.q. prentjes.

  3. Link met Gerrard is vooral gebaseerd op (verschil in) uitstraling/speelstijl. Bovendien is Steven tekkelsgewijs véél bal/doeltreffender, al kijkt ie ook niet op een ledemaatje meer of minder.

  4. Filmpje is volgens mij op Guti’s nadrukkelijke verzoek versneld opgenomen.

  5. Vergeet daarom niet naar mijn bewijsmateriaal te kijken: http://gutivantfredshof.blogspot.com/

 3. En dan vergeten jullie nog dat verongelijkte gezichtje als een scheidsrechter het waagt eens iets te beslissen in het nadeel van meneer. Of als een teammaat zijn geniale bal weer eens niet snapt. Of als een tegenstander het waagt hem de voet dwars te zetten. Deze man heeft van verongelijkt kijken zijn tweede of misschien zelfs wel eerste natuur gemaakt.

 4. Pingback: DE SPEKKOPER EN DE SCHLEMIEL « VOETBLAH

 5. Pingback: DE EEUWIGE FLOORBALLER?! « VOETBLAH

 6. Pingback: MATTHEW PAUL LE GOD TISSIER « VOETBLAH

 7. Pingback: DE VAKANTIE VIERENDE VOETBALLER(2): Dirk Kuijt « VOETBLAH

 8. Pingback: Guti verruilt Real Madrid voor Besiktas | Doordebenen

 9. Pingback: LINKSE EN RECHTSE VOETNOTEN « VOETBLAH

 10. Pingback: WEEKENDPOST: De ondergang van Besiktas |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s