WEEK VAN DE NOSTALGIE: Matthew Paul Le GOD Tissier

We kunnen deze week niet nostalgischer beginnen dan met deze sjokkende, volslanke, flegsympathieke, volmaakt tweebenige rasvoetballer. Vrucht van het Kanaaleiland Guernsey, alwaar nostalgie en romantiek hoogtij vieren. Waar het Franse joie de vivre een evenzo briljante als geslaagde een-twee-combinatie is aangegaan met het Engelse laid-back en tongue-in-cheek. In de voetballer Matt Le Tissier was al dit mooie verenigd. Waarmee en passant ook zijn weinig flamboyante carrière is verklaard.

Wat heet! Hij bleef zijn ganse voetballeven het modale Southampton trouw. Was kind van The Dell en Saint voor het leven. Leefde als Le God in … Legde aanbiedingen van AC Milan en Chelsea naast zich neer met hetzelfde gemak en flegma als waarmee hij dieplange ballen neerlegde. Maker van fabelachtige doelpunten en specialist aller vrije trapspecialisten. Befaamd en gevreesd om zijn indraaiende corners waarmee hij menige doelwachter verschalkte. Het leek alsof de dropkick en de volley ooit exclusief voor en door Le Tissier zijn ontworpen.

Ofschoon zijn finest hour ‘slechts’ zo’n 15 jaar oud is, zou Le God in het huidige kracht- en bewegingsvoetbal detoneren als Guti op de 100 meter sprint. Overigens is deze galactico alleen qua traagheid met onze legend te vergelijken. In alle andere facetten mag Guti de veters van Matthew-maatje 46 nog niet strikken! Ooit zal de voetballerij, comme il faut in vele indoor-balsporten,  overgaan tot het onbeperkt  mogen inzetten van specialisten. Als Matt zich dan nog enigszins kan voortbewegen, dan zal Voetblah hem én zijn veters meteen strikken om in te zetten bij alle standaardsituaties.

Advertenties

12 Reacties op “WEEK VAN DE NOSTALGIE: Matthew Paul Le GOD Tissier

 1. Een mooie ode aan een dito voetballer zoals hugo dat zou zeggen. Overigens frappant dat Voetblah Matt zou inzetten bij alle standaardsituaties terwijl er in het filmje maar een standaardsituatie tussenzit. Ok, uit het filmpje kunnen we opmaken dat de goede man over een uitermate fijne trap beschikt, maar een stilstaande bal trappen is nog altijd iets anders dan een rollende bal trappen…

  • Dank je Jos! Wat je in elk geval in zijn overigens slecht vertaalde biografie kunt lezen, is dat Matt 48 van 49 pingels heeft verzilverd. En als jeugdvoetballer bij Vale Recreation op Guernsey stond hij bekend als iemand die regelmatig rechtstreeks scoorde uit hoekschoppen. Maar we willen het hem niet aandoen om ‘vanuit de organisatie’ te moeten voetballen.

 2. Heren, subliem. Dit is inderdaad een van de meest fantastische spelers die ENgeland ooit voortbracht. Vraagje: Hoe verklaart de redactie van Voetblah het feit dat LeTiss nooit kon doorbreken in de nationale ploeg. Is dat puur Gascoigne? Britse Behoudendheid?

 3. Beste JHC(Johan Hendrik Cruijff?),

  Wat een eer dat u onze blog bezoekt en zelfs de moeite neemt te reageren. U bent te bescheiden met uw vraag, want u weet zelf goed het antwoord: LeTiss was te weinig werker/sjouwer. Hij was even lui als geniaal en daar houdt de doorsnee-Brit niet van. En Gascoigne…? Die komt hier ongetwijfeld nog aan de beurt.

 4. Pingback: Ali Dia, de slechtse Premier League speler ooit | Door de benen

 5. Pingback: DE GROOTSTE CULTVOETBALLER OOIT: Ronde 3 « VOETBLAH

 6. Pingback: WEEKENDPOST: Ali Dia aka ‘Bambi on Ice’ « VOETBLAH

 7. Pingback: HOE EEN INVAL KAN UITVALLEN: Cesc Fàbregas « VOETBLAH

 8. Pingback: WEEKENDPOST: Combinatievoetbal « VOETBLAH

 9. Pingback: HEIMWEE NAAR: Juan Carlos Valerón Santana |

 10. Pingback: Xavi’s heimwee | VOETBLAH

 11. Pingback: In 7,5 jaar Voetblah is de voetbaljournalistiek fundamenteel veranderd | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s