SCHÖNE LASSE EN GRACIEUZE GARCIA

Voetblah heeft een zwak voor stijlvolle, balvaardige, creatieve voetballers. Spelerts die hun man (durven te) laten lopen. Die risico’s durven te nemen en vertrouwen op hun ingevingen en intuïtie. Die het lef en de skills hebben om te passeren en te soleren, maar dan wel zonder hun medespeler(s) uit het oog te verliezen. Nogal wiedes, denkt gij? Want daar houdt iedere voetballiefhebber van, toch? Mooi van niet. En al zeker niet elke omhooggevallen trainert die gehersenspoeld en ingekapseld is door systeem, organisatie, taak en opdracht.

Maar ook onvoorwaardelijke support en (club)liefde verblinden het oog voor schoonheid. Resultaat als graadmeter en oogmerk. Gelukkig ontwaren we nog mooie, pure voetballers, zij het doorgaans op een veel te laag niveau. Drogredenen: fysieke beperkingen, taakverwaarlozing, te weinig oog voor teambelang. Neem Gonzalo Garcia Garcia. Te licht bevonden door krachthonkvaste trainers als Foppe en Gert-Jan. Gedegradeerd naar, maar zijn kunsten volóp het gras ván Heracles geëtaleerd. Thans, ook al gaat er niets boven – toch ónder zijn niveau excellerend bij FC Groningen.

Lasse Schöne: misschien fysiek  te licht (sorry) voor de échte top. Edoch een krent in de povere pap. Met een oog voor de lust en vice versa. Een parel voor de zwijnen(kijkvee, resultaattrainers, De Jeugd Van Tegenwoordig..?) De enige NEC-er die zich kon meten met de Spurs. Zijn Jans en Been straks bij PSV (ooit) en Feyenoord nog steeds liefhebbers? Of laten ook zij zich gijzelen door het resultaat en de organisatie, de doctrines van de ‘topclub’? Gonzalo Garcia Garcia, Lasse Schöne: Zelfs je naam is mooi!

Ps. Met bloedend hart 2 weekendhoogtepunten laten liggen:
1) de tearjerker na afloop van de Australian Open-finale. We houden niet van plenaire jankers, maar een emotionele Federer is authentiek, evenals trouwens de mooie reactie van Rafa.
2) De Superboer – nota bene zelf grensrechter! – die zijn collega een bemoedigende schouderduw geeft. Was zelfs geen overtreding! De man hangen zó’n zware straffen boven het hoofd, dat voor hem te hopen valt dat Obama bijtijds Guantánamo Bay sluit.

Advertenties

4 Reacties op “SCHÖNE LASSE EN GRACIEUZE GARCIA

  1. Prachtig, die actie van Garcia!

  2. Pingback: CLUB V/D WEEK: VVV-Venlo « VOETBLAH

  3. Pingback: OVERBOORD MET HET GEDOOGAKKOORD |

  4. Pingback: ZEEFUIK IN DE HARTEN VAN VOETBLAH |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s