HONDA, ILJA EN DE Val Van Vrouwe FORTUNA


VVV staat riant aan kop van de bij Voetblah zéér geliefde Jupiler League. Neen, de Venlose Voetbal Vereniging heeft Vrouwe Fortuna niet nodig om te overleven in Limboland. Wilt u overigens ook Voortvarend Vooruit Voetballen, haal dan een Honda in huis. Een witte raaf in de zo geteisterde autobranche. De gestileerde Japanner, waarbij Venlonaar Wilders nog verbleekt, scoort zelfs à la Bep Bakhuijs! Zou Keisuke dat hebben geleerd tijdens zijn inburgeringcursus?

Jammer genoeg is de camera nog niet verliefd op De Koelbewoners. Daarom doen we het maar met een compilatie van fraaie Jupilertreffers, waarin de trotse promovendus in spe de hoofdrol speelt. We zien verder opmerkelijke namen als Turk, Dadda, Simone, Lucke, Botthegin. We zien coming star Dries Mertens; eeuwige voetballer/Jupilergoalgetter DJD; verbalissimo virtuoso Sjaak Polak en een fraaie goal van een zekere Willemsen. Wie kent hem niet?

Maar let ook op Ilja van Leerdam die zijn ex, het arme FC Eindhoven, wederom een kunstje flikt. Destijds kon hij terug naar Helmond Sport, maar koos voor Eindhoven omdat dat ‘een veel mooiere club zou zijn’. De Hellimonders wisten evenwel dat het Ilja puur om de centjes ging. Want toen de Leegte Van De sponsorkas in zicht kwam, verhuisde Van Leerdam doodgemoedereerd retour Helmond Sport. Een fikse burenruzie was geboren, die hier door de snoodaard met zijn sneaky doelpunt nog eens flink werd aangewakkerd.

ps. Met dank aan de Hard Gras Scheurkalender 2009 voor de Ilja-story.

3 Reacties op “HONDA, ILJA EN DE Val Van Vrouwe FORTUNA

  1. Pingback: DE CLASH DER COACHES « VOETBLAH

  2. Pingback: VERMOEDELIJK VERDWIJNENDE VOETBALCLUBS « VOETBLAH

  3. Pingback: WK 2010: MICKEY MOUSE IN ZUID-AFRIKA « Oude en nieuwe primeurs in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s