ZATERDAGPOST: DON LEUTER LEO

Don Leo Beenhakker heeft letterlijk het bewijs leven ingeblazen, dat je niet veel verstand van het spelletje hoeft te hebben om een mooie cv en dito bankrekening op te bouwen als voetbalcoach. Met een vlotte babbel, enkele beklijvende one-liners, effectbejag en een noncharmant gelikte presentatie kom je een heel eind. Nu gaat Leo zijn zoveelste kunstje doen bij Feyenoord, alwaar hij straks een duet gaat zingen met Mario Been. Zelfs wij kunnen ons vergissen, maar zien er geen been in. Een inkoppertje van het zuiverste water, maar als je ons zulke namen voorzet..

Dachten we eindelijk verlost te zijn van deze motivatiekunstenmaker en daar doemt ie toch weer op! Uitgerekend op het moment dat officieel de recessie wordt afgekondigd! Zou Leo het dan toch voor half geld doen? Had hij het niet hélemaal gehad met Nederland en de respectloze wijze waarop wij hier met elkaar en vooral met Leo omgingen?? Maar ook in de Poolse modelsamenleving heeft men nimmer raad geweten met zijn Beenharkerige gedrag. Hij blies te hoog van de toren en zuchtte daarbij nog vaker en dieper dan dat de gemiddelde Pool in het glaasje kijkt.

Leo gaat in zijn vrije tijd rondkijken wat voor vlees hij zoal in De Kuip heeft. Want hij kreeg geen toestemming van de Poolse voetbalbond voor een dubbelfunctie. Hij doet Feyenoord erbij als hobby. Leo pro deo. Ja ja! Een nieuw komisch duo is in wording: Mario & Leo. Wij vrezen nu al voor de leologismen (want wij kunnen er óók wat van!) en persconferenties, waarop de ene kwinkslag na de andere de lucht wordt ingeblazen. En wij horen Don Leuter Leo, op weg naar – precies! – Mexico, alweer mysterieus verzuchten: “Met deze iPod-generatie viel geen eer te behalen.”

Ps. Leutercitaat vers van de pers: “Die kleine (Mario) zit sinds 1976 ook (net als Feyenoord) in mijn bloed.” Einde citaat. Bloedbroeders dus, met als vaste prik dat ze binnen afzienbare tijd elkaars bloed wel kunnen drinken.

Advertenties

4 Reacties op “ZATERDAGPOST: DON LEUTER LEO

  1. Pingback: DE CLASH DER COACHES « VOETBLAH

  2. Pingback: OP WEG NAAR HET WK: Vaderlandse Valreep Veeltrainers « VOETBLAH

  3. Pingback: PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES: Jan Reker « VOETBLAH

  4. Pingback: (Weekendpost) MAN EN PAARD VAN NOL DE RUITER « VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s