DOKTER SOKKER schiet ‘m BINNEUH!!

frank-raesFrank Raes is de onvolprezen sportpresentatorkoning van België. De gekroonde opvolger van de legendarische Rik de Saedeleer. Franks ongeëvenaarde kreet “Binneuh!” als er een doelpunt valt, is een merk op zich geworden. Plus een vast item van het schitterende voetbalprogramma Studio 1 op Canvas. Zowel de presentatie als de verschillende items zijn net zo origineel als humoristisch. Nu mag niet worden verheeld dat een Belgisch voetbalformat het ten enenmale niet van het voetbal zelf moet hebben. De wedstrijden hebben een hoog Jupilergehalte, ofwel het bruist en schuimt meer langs de lijnen dan er tussenin.

Maar evenals in het vroegere Oostblok of onder welke erbarmelijke omstandigheden dan ook, bloeit daar de originaliteit en creativiteit. Toffe vaste studiogasten zoals Herman Brusselmans, icoon Jan Wauters en klasbak Philip Joos. Het geheel ademt veel meer gevoel voor NOStalgie uit dan bij die gelijknamige 1e lettergreep en het wordt gebracht met een Voetblah-soortige knipoog. Elke week hult iemand zich in de gedaante van Dokter Sokker om het ideale nationale elftal dat De Rode Voodoo’s naar Afrika moet brengen, op te stellen en te beargumenteren.

Maar het kroonjuweel  is het item Binneuh! Daarbij nodigt ex-Rode Duivelstitularis Leo vander Elst andere grote namen uit het voetbalverleden uit om samen een legendarisch doelpunt na te spelen. De kijker mag dan raden om welk doelpunt het gaat. Wat een simpel, nochtans geniaal breinproduct! Dat de Vermeegens of de Kraaijen dit nog niet hebben geadopteerd!? En het kan op elk niveau worden toegepast. Iedere voetbalclub kent wel zijn historische doelpunten en iedere analfabeet kan heden ten dage een filmpje op internet zetten. Voetblah zou veeleer pleiten voor het nabootsen van legendarische voetbalmomenten en acties dan van uitsluitend doelpunten. Maar dan wel met Franks wild geraas: Binneuh!

Advertenties

3 Reacties op “DOKTER SOKKER schiet ‘m BINNEUH!!

  1. Inderdaad een geniaal concept.

  2. Pingback: WEEKENDPOST: Het Maifredi Team « VOETBLAH

  3. Pingback: DE ZUSJES VAN BOUSSOUFA #deel 2 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s