UNIEK: VIER BROERS IN EEN ELFTAL

voetbal-dosko32Onze vaderlandse voetbalgeschiedenis kent vele bekende en vast ook onbekende voetballende broers. De opvallendste zijn ook nog vaak tweeling. Neem Frank en Ronald, Neerlands bekendste familievoetballers. Andere bekende tweelingen zijn: De Kerkhofjes, Dennis en Geraaaaard, Shota en Archil, en De Dijki’s van Hellimond. Allen een- dan wel twee-eiïg met of aan elkaar verbonden. Maar ook de eenlingen zijn prima vertegenwoordigd: neem onder andere Erwin en Ronald, Rob en Richard, Gerrie en Arnold, Ruud en Danny, Arturo en Laurens (bekend??) en Gregoor en Dominique. De meesten van hen speelden ooit bij dezelfde club. Twee broers in een team. Dat is dus niet zo bijzonder.

Frapanter wordt het wanneer drie broers één team vertegenwoordigen. Daarvoor dalen we af naar het amateurvoetbal. Bij hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda blijken ze patent te hebben op voetballende broers. Eerder speelden Ard, Remco en Koen Blok in het vaandelteam. Dit seizoen verdedigen Peter, Kees en Willem Graafland de clubkleuren. Ook bij de VV Moordrecht speelde vorig jaar een gebroederlijk trio. Sander, Paul en Arjan Overeijnder kwamen vorig jaar uit voor de vierdeklasser. Dus ook drie broers in één team is geen unicum meer.

Bestaat er dan een ploeg waarin vier boers spelen? Jawel. Afgelopen zaterdag bij derdeklasser DOSKO’32 uit Duizel gebeurde het onwaarschijnlijke. Harm (30), Bart (29), Teun (27) en Tim (22) Lavrijsen stonden in de wedstrijd tegen het altijd lastige VOAB allevier aan de aftrap. Uniek denkt u? Nee, hoor. De trainer van DOSKO’32, Kees Bierens, stond in de begin jaren ’80 met zijn boeders Jac, Gerrit en Jan al eens aan de aftrap. Ook dat was bij veelbroe(r)derij DOSKO’32. De vier Duizelse musketiers wonnen overigens met 2-1. Never change a winning family.

ps. Kan iemand ons vertellen hoeveel broers hier tussen zitten?

5 Reacties op “UNIEK: VIER BROERS IN EEN ELFTAL

  1. Bij Phenix Enschede hebben ooit 7 broers in 1 elftal gespeeld.

  2. Bij dezen wil ik jullie graag attenderen op het feit dat er bij de FC Lisse ooit ook drie broers in een elftal hebben gespeeld…
    Arnold, John en Rob Vermeulen… met de kanttekening dat vader Puck ook meermaals in het veld is verschenen, zij het onreglementair.

  3. Beste Rees, was dat eigen kweek in de vorm van inteelt..?

  4. Bij VVS in Oostwold hebben een heel aantal leden van de familie Boer gespeeld. Ik weet niet precies wat het record is qua spelen in één team, overigens. Misschien dat je daar via http://www.vvsoostwold.nl achter kunt komen.

  5. GJS uit Gorinchem speelde enige jaren terug ook met vier broers, te weten Erwin, Marc-Jan, Ruud en Martijn Bos. Daarnaast speelde ook hun zwager Peter van der Heijden in dat team.

    Zie ook http://www.ad.nl/rotterdam/sport/article251028.ece

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s