DE MAN VAN HET WEEKEND: Dominique van Dijk

legerdesstijls
Het was een zeldzaam shot; thuis voor de buis bij Dominique van Dijk in de PC Hooftstraat. Voetblah’s Man van het Weekend had een hand op de dij van zijn vriendin die stuurs in de ruimte staarde. ‘Zitten jullie er altijd zo knus bij op zondagavond voor Studio Sport?’, vroeg de altijd vrolijk ironische Joep Schreuder aan het gelukkige bankstel.

Zoals verwacht, verwees Van Dijk bij het beantwoorden van deze vraag naar zijn buitenechtelijke voetballeven. ‘We hebben zo onze eigen dingetjes, maar als we tijd hebben dan kijken we’, was zijn respons met enig voorbehoud. Van Dijk is modeontwerper en bedacht het merk Leger des Stijls. Sindsdien benoemt hij in elk interview dat de zo bekrompen voetballerij niet zijn wereld is. Hij voelt zich meer op zijn plek tussen skinny jeans en hooded sweaters.

An sich is Van Dijks nevenactiviteit en brede interesse slechts te loven. Immers, je kunt je vrije tijd beter besteden dan in trainingspak achter de Playstation of in je foutpak in de Jimmy Woo. Toch krijgt ook Voetblah af en toe jeuk bij de weeïge lijzigheid van Der Dominique. Zelfs wij, als relativisten pur sang, voelen een soort oerbehoefte opwellen om de man banale lalalalaleuzen toe te roeptoeteren. Maar goed, laten we dit bedwingen en volstaan met daar waar het eigenlijk om zou moeten gaan dit weekend: Prima goal, die tweede Dominique… En gefeliciteerd met de overwinning!

Advertenties

6 Reacties op “DE MAN VAN HET WEEKEND: Dominique van Dijk

  1. Liefhebbend voetbalhart

    Hulde!! Uit het liefhebbend voetbalhart gegrepen! Ook de sprekende gelijkenis van vriendin met Leontien (Van Moorsel) gezien? Precies dezelfde valse hondstrouwe en vergote pupillen. En zijn jullie ook zo benieuwd hoe het in ouderlijke huize Van Dijk ging/gaat als ouwe driftkikker Jan en schaver Gregoor ‘mietje’ Dominiekje in de tang namen/nemen?
    Maar het moet gezegd: hij kan voor iemand zonder, wel verdomde goed ballen…

  2. Wel een schetig popje hoor, die vriendin van hummmm…. En die rode purno-de-porno-bank, wat zouden ze daar allemaal op uitviespeuken?

  3. Pingback: VADERLIEFDE « VOETBLAH

  4. Pingback: OVER ALLERLEI PLANTAGES, ofwel: WIENS (BIJ)VERDIENSTE IS HET? « VOETBLAH

  5. Pingback: VOOR DE DAMES: SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND « VOETBLAH

  6. Pingback: IEDER ELFTAL HEEFT EEN VIKTOR OF ROLF NODIG |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s