DE VERKEERD VERKASTE VOETBALLER

Onlangs creëerde Voetblah het fenomeen de Vroegtijdig Vergeten Voetballer. Zou Silberbauer het gelezen hebben? Of zijn getipt? Hoe dan ook schoot Michael Appelgaard Zilverboer j.l. zondag tegen Heerenveen met een perfecte pegel uit zijn slof en zichzelf (voor even?) uit de vergetelheid. Het kan verkeren. Maar, ook voor veel betere voetballers kan het helemaal verkeerd uitpakken. Zo-even nog bij hun vorige club onomstreden en door liefkenners gediagnosticeerd als bovenmatig getalenteerd; de overgang naar een nóg grotere club lijkt onvermijdelijk en begrijpelijk.

Onwillekeurig denk je dan toch dat zo’n rasvoetballer niet alleen altijd en overal zal presteren en gloriëren, maar eveneens dat geen weldenkend mens hem uit het team zal weren;  en gemakshalve zullen we ook trainers even onder deze soort scharen.. Maar niets is minder waar geworden. Men neme een Van der Vaart. Een – tot voor kort en binnenkort weer? – Aissati; een Podolski, een Deco. Zelfs in de boezem van Voetblah speelt het (niet). Eens grote meneren en zekerheidjes, thans bungelend tussen hoop en vrees. Overgeleverd aan een nieuwe tobcoach met eigen voorkeuren, wetten en inzichten.

De ‘gevallen’ ster bemerkt dat ie enkel is aangetrokken om de concurrentie te ‘verzwakken’. De eurotekens in zijn ogen vertroebelden zijn doorgaans heldere blik.  Maar ook wij liefhebbers zijn de dupe. Ons wordt troetelkind Alexander Hleb wekelijks onthouden. Hleb, voorheen de spin in het geniaal geweven Arsenalweb. Ragfijn solerend, combinerend en spelpositionerend. Rossige Witte Russische raaf op eigen bodem. Fysiek niet geniek, maar verder Guardiolaans goed. Maar die had al Xavi en Iniësta. Van ons mag Alexander de grote vergissing zelfs wegpoetsen met Bayern. Als we hem maar weer aan het werk mogen zien!

Advertenties

5 Reacties op “DE VERKEERD VERKASTE VOETBALLER

  1. Liefhebbend voetbalhart

    Het drieluik wordt voltooid met de Vlezige Voloptueuze Vorst Willem ALEXANDER

  2. Pingback: DE VALS VAARDIGE VOETBALLER « VOETBLAH

  3. Pingback: MAXWELL & BARCA: DE PERFECTE MATCH « VOETBLAH

  4. Pingback: Arsènal « VOETBLAH

  5. Pingback: GEEF ONS MODRIC EN KAGAWA! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s