MAGIC OF THE DAY

Match Of The Day is by far Voetblahs favoriete voetbalprogramma. Naast legeniale presentatoren als Jimmy Hill, Des Lynam, Gary Lineker, Ray Stubbs en Adrian Chiles schitter(d)en analytici als Trevor Brooking, Alan Hansen en Mark Lawrenson. En niet te vergeten commentatoren als the legendary John Walker ‘Motty’ Motson. What’s in a name! Zijn niet te evenaren stemgeluid welluidt al sedert 1971(!) Was er aanvankelijk een fors kwalitatief verschil tussen de presentatie en montage van de beelden enerzijds en het spel op de Engelse velden anderzijds – thans is deze kloof nagenoeg gedicht.

Alsof de Premier League zich schaamde voor MOTD’s noodgedwongen manipulatie van de werkelijkheid, die vaak niet om aan te zien was. Conform wijlen Theo Koomen verslag gaf, monteerde MOTD samenvattingen van draken dusdanig alsof het een sprookjesachtig mooi schouwspel was geweest. Nu onder impuls van immense bedragen en dus buitenlandse toppers de Barclays Premier League ongeëvenaard sterk is, kunnen de duels welhaast integraal worden uitgezonden. De beelden doen het nu op eigen kracht en de presentatie en evaluatie zijn – jammer genoeg? – naar de achtergrond gedrongen.

Dit weekend was het weer smullen geblazen. Man United vs The Spurs, 0-2 bij rust. Gomes in PSV-shape, Cruyff-Luka-like Modric legde Sar in de luren. Na rust een ontketend Man U., met het aanvalskwartet Ronaldo, Rooney, Tévez en cool genius Berbatov! Een onterechte penalty (Gomes ontnam Carrick volstrekt reglementair een scoringskans) werd door Christinaldo verzilverd en was het startschot van een ongekend briljante fase van de Mancunians. Rooney raakte op drift, Ronaldo kopte vallend in om daarna de (half)naakte aap van Desmond Morris gestalte te geven. Binnen 20 minuten was het 5-2! En Gomes? Hij grabbelde weer als vanonlangs en legde het in al zijn zucht naar spektakel toch weer af tegen de oerdegelijksaaie Sar.

Advertenties

2 Reacties op “MAGIC OF THE DAY

  1. Pingback: GIVEN BY GOD « VOETBLAH

  2. Pingback: NOS NIET VOOR HERHALING VATBAAR « VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s