DE VOETBALSPECIAALZAAK

kicksenHet moge duidelijk zijn dat de redactie van Voetblah over een behoorlijk groot voetbalhart beschikt. Het is ons zogezegd met de paplepel ingegoten. Van vader op zoon. Van de straat naar het veld. Bepaalde momenten zijn dan ook verankerd in ons voetballend geheugen. Neem de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen. Verdomme zeg, daar keken we naar uit! Nemen we die Diadora’s (Roberto Donadoni!!) of toch die Quickies?  Al in een vroeg stadium was het assortiment bekend, want elke week werd er minstens één bezoek gewijd aan De Voetbalspeciaalzaak .

Die man ziet ons nog komen en gaan… Elke voetbalschoen bekeken we daar alsof het de wonderslof van Sjakie betrof.  En het rook er ook naar voetbal. Tenminste dat dachten we toen. Als we er nu terugkomen, ruikt het er eerder naar een stoffig buurthuis. Het is jammer genoeg een verdorrende winkeltak, de voetbalspeciaalzaak. Want waar krijg je tegenwoordig nog een poster cadeau bij de aanschaf van een paar nieuwe kicksen? Bij de Footlockers, Pro en Aktie Sporten van deze wereld mag je blij zijn als daar ooit iemand tegen een bal heeft getrapt.

Gelukkig zijn er de uitzonderingen die de regel bevestigen. Smit Cruyff aan de Amsterdamse Elandsgracht, waar je zonder poespas de oerschoen Copa Mundial kunt ophalen. En laten we ook Sportmaat aan het Zuiderdiep in Groningen niet vergeten. Tot slot Accent Sport in Amsterdam (Jan Pieter Heije Straat én Keizersgracht). Eigenaar Bert van Dun heeft namelijk niet alleen verstand van voetbal, hij weet ook welke details wij willen horen bij de aanschaf van nieuwe schoenen. Gegarandeerd dat u het pand verlaat met een mooie voetbalanekdote op zak, een zorgvuldig geselecteerd paar nieuwe kicksen onder de arm en een poster voor aan de muur. Zoals het hoort.

3 Reacties op “DE VOETBALSPECIAALZAAK

 1. Het wordt tijd voor een revival van de Patrick voetbalschoen!!!! Menig wedstrijden op geschitterd en gescoord..

 2. geef mijn maar umbro.

 3. dewondersloffenvansjakie

  ACCENT SPORT de winkel ook menig profvoetballer komt nog terug naar het winkeltje aan de Keizersgracht.

  enige namen:
  -Romano Denneboom
  -Michael Mols
  -Clyde Wijnhard
  -Edson Braafheid
  -Rafael van der Vaart

  Je moet je eigenlijk afvragen wie er niet komt, van bekende straatvoetballers tot championnenleague spelers zij komen altijd terug naar dat speciaalzaakie in de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s