STEPHEN & STEVEN, THE BOLD & THE BEAUTIFUL

irelandIerland heeft Stephen Ireland, de revelatie van poenclub Manchester City. Niet de miljoenenaankopen Robinho, Elano, De Jong of Wright-Philips. Ook niet belhamel Bellamy, maar dit 22-jarige talent, nota bene uit eigen gelederen, is de sterkhouder van The Citizens of The Sky Blues. Ireland oogt en beweegt allesbehalve als een vedette. Hij beschikt desalniettemin over uitzonderlijke kwaliteiten. Longen, benen en hals van een paard, het overzicht én de timing om op het juiste moment diep te gaan. Dergelijke types zijn doorgaans niet gezegend met een verfijnde techniek. Stephen ‘Bold’ wel.

Bij Everton is Steven Pienaar eindelijk uit de kast gekomen. Had ie niet erg lang voor zich gehouden dat ie een voorkeur had voor creativiteit gepaard aan beweeglijkheid? Het ‘tussen de linies bewegen’ was dat niet voor en door Pienaar uitgevonden? De laatste weken dartelt Steven als vanouds over de grazige weiden, duikt overal op, creëert en scoort. Een re-revelatie met stijl en gratie. Bij Ajax ooit medeplichtig aan de meest gênante doelpuntviering ooit, maar laat ons dat maar beschouwen als een jeugdzonde. Was overigens die andere hierboven vermelde ex-Ajacied ook niet bij deze wanvertoning betrokken?

Ireland en Pienaar hebben niet alleen hun eender klinkende voornaam gemeen. Ze worstelen ook allebei met hun haardracht. Het hoofdkapsel speelt in het huidige voetbal een grotere rol dan het kapsel van de knie. Stephen is de vroegkalende die, na enige evenzo sneue als vergeefse pogingen om dit te verdoezelen, zich ten einde raad overgaf aan de tondeuse. Met als beharingscompensatie een eng Kevin Kuranyi-ringbaardje. Steven is van alle rasta-wateren gewassen. Horizontaal, verticaal, ik vermoed zelfs digitaal: zo divers als zijn bewegingsarsenaal. Maar let wel: beiden zijn bij uitstek geknipt voor het voetbalspel!

ps 1 Hebben helaas (of gelukkig?) geen beelden van die doelpuntviering kunnen vinden, maar de godenzonen bewogen zich achter elkaar op de knieën voort, terwijl ze elkanders kuiten vasthielden.

ps 2 Pienaar werd onlangs beschuldigd van mishandeling/aanranding van een dame. Indien schuldig, is onze re-revelatie stijlloos en uit de gratie.
 

2 Reacties op “STEPHEN & STEVEN, THE BOLD & THE BEAUTIFUL

  1. Liefhebbend voetbalhart

    Inderdaad, die beelden kan ik me nog herinneren. Pienaar was sowieso van de foute maniertjes na doelpunten, die bijna altijd frommelgoals waren trouwens. Wel een prima voetballer, evenals Ireland. De Marokkaanse Belg en clubgenoot van Pienaar, Marouane Fellaini, zou qua kapsel en talent ook in dit rijtje hebben gepast.

  2. Pingback: WK 2010: DE AFTRAP « Oude en nieuwe primeurs in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s