DE MAN VAN HEMELVAARTSDAG: Martijn Barto

HarkemaseBoys_853862hRare naam, Barto. Klinkt als een middenmoot korfbalvereniging uit Oldenzaal of een hockeyclub nabij Wassenaar. Maar Barto hoort bij een voetbalteam uit Harkema, Harkemase Boys. Met Martijn Barto in de spits, kregen De Harekieten gisteren IJsselmeervogels op de knieën in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap: 1-4 werd het in Spakenburg. Barto scoorde niet, maar hij imponeerde wel. Barto deed namelijk alles slim: lopen, passen, springen. Hij beukte zelfs slim.

Hoe komt Martijn Barto zo wijs? Leerde hij misschien de kneepjes van Gerald Vanenburg bij Helmond Sport ? Nou nee: ‘Vaantje wilde ons laten voetballen als Gullit, Van Basten en Rijkaard bij elkaar. Dat lukte dus niet”. Barto paste na het echec bij Helmond voor een verder verblijf in de jupilerbierkelder en ging op zijn gemakkie voetballen in de eerste klasse. Bovendien pakte hij een studie op. Om een beetje slimmer te worden.

Anderhalf jaar later telt Martijn Barto weer een beetje mee in voetballand. Puur op klasse bleef hij overeind op de Westmaat, waar hij krachtpatsers als Tosch en Axwijk steevast te vlug af was. Dat collega-spits Slager drie doelpunten maakte, was mooi voor hem, maar de echte kenners waren onder de indruk van de sluwe nummer 9. En als betaalde broer Cambuur ook een beetje sluw is, dan winnen ze snel die nacompetitie. Heel misschien wil Barto dan wel overwegen om te komen.

Advertenties

3 Reacties op “DE MAN VAN HEMELVAARTSDAG: Martijn Barto

  1. Ja, ik was er ook gister… Ondanks dat Slager me een beetje aan Platje deed denken, vond ik Barto ook de beste! En wat te denken van de scheidsrechter… toppie!

  2. Barto verzuimde wel, nadat hij in de vooractie idd alles goed had gedaan, om de vervolgens opgelegde kans jammerlijk te missen. En tja, een spits is er toch vooral om…
    Denk dat Martijn bij ons vooral veel heeft geleerd van onze cultheld Jurgen Streppel.

  3. Pingback: Kramer versus Fraser en de edele ambacht van het spitsen | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s