WEEKENDPOST: El Blanquito (Andrés Iniesta)

Een week vol cultfiguren doet de ware voetballiefhebber toch weer verlangen naar de pure klasse. De CL-finale bracht ons gelukkig zowel qua winnaar als kijkspel in vervoering. De magistrale Messi bekroonde een bij vlagen subliem optreden met een onwaarschijnlijkend doelpunt. Met dat muizekopje nota bene! Een kopbal die slechts is voorbehouden aan de geniale linkspoot. Herkenbaarheid in ogenschijnlijke tegenstrijdigheid. Voetblah meent zich een soortgelijk briljant hoofdstuk te herinneren van het WK 1974, geschreven door De Kromme.

Onze enige vaderlandse vertegenwoordiger zal nog vaak worden gesard met Joris Eto’o Driepunter. Maar Voetblahs absolute held is Andrés Iniesta die tussen en langs de Mancunians dartelde als een parel tussen de zwijnen. Dit van vorm blakende bleekgezicht behandelt, nee streelt en kust de bal zó teder en naturel, dat al het andere daarbij vergeleken koel, knullig en gekunsteld lijkt. Evenknie – plus brein en voeten van – Xavi daargelaten,  zelfs toch erkende en soms zelfbenoemde raspaarden als Roonyaldo en Berbatov verbleken bij El Blanquito. En dat wil toch wat zeggen!

Andrés voelde zich zo superieur dat hij soms zich liet verleiden tot acties die zelfs voor hem tot mislukken waren gedoemd. Maar wat was ie goed!! Zijn bleekheid zou een familietrek zijn van moeders kant. Mooi is dat. Een kleine, timide, maar toch al wat oud ogende jongeman die in volstrekte tegenstelling tot zijn letterlijk bleke uitstraling schittert, schijnt en glanst door zijn sprankelende spel. Wat zou het schitterend zijn geweest als we woensdagavond na een geniale actie van zoonlief een shot hadden gekregen van zijn moeder (laat haar in hemelsnaam nog leven!) wier verbleekte gezicht gaat stralen in het licht des aanschijns van zóveel dierbare scheppingsdrang!

8 Reacties op “WEEKENDPOST: El Blanquito (Andrés Iniesta)

  1. Pingback: HOOFDKLASSIEKER & EL CLÁSICO « VOETBLAH

  2. Pingback: WEDSTRIJD V/D WAARHEID: FC Fysiek – FC Techniek « VOETBLAH

  3. Pingback: MAZURO’S WK 2010: Observaties, evaluaties en nominaties « VOETBLAH

  4. Pingback: ANDERS ANDRÉS |

  5. Pingback: EEN TELEFOONGESPREK |

  6. Pingback: OVER DE ZIN EN ONZIN VAN DE BESTE OOIT |

  7. Pingback: MESSI IS DE BESTE, INIESTA DE BETERE |

  8. Pingback: ANDERS ANDRÉS |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s