WOONWAGEN KAMP EMMEN

WKE werd dit weekend landskampioen bij de zondagamateurs. Het team van trainer André Paus wist in een oerspannende wedstrijd Westlandia op 0-0 te houden zodat na de dikke nederlaag in de openingswedstrijd bij Baronie alsnog het onmogelijke werd gerealiseerd. Tegen zaterdagkampioen Rijnsburgse Boys mogen de Emmenaren nu proberen om de landstitel voor het eerst sinds 2002 (AGOVV) buiten het (mid)westen van het land te laten uitkomen. Tijd daarom voor een korte introductie.

Met als grote inspirator Hendrik ‘Grote Geert’ Wolters spelen de bewoners van het woonwagenkamp aan de Sluisvierweg sinds begin jaren ’80 als mini-club (4 senioren- en 6 juniorenteams) hun woordje mee in de hoofdklasse. WKE haalt in 2007 haar  eerste titel binnen en mag komend weekend zelfs proberen de ultieme kroon op het werk te zetten. Veel wordt hierbij verwacht van de uitblinkers dit seizoen: topscorer Paul Weerman (17 goals) en handenbinder Erik Eleveld.

Voetblah verwacht er ook veel van, al is dat vooral vanwege de enorme cultpotentie van WKE. Dat het Sportpark ‘Grote Geert’ heet, spreekt eigenlijk al boekdelen. Daarnaast werd deze week als opvolger van Paus John de Wolf aangesteld, ook daar kom je culttechnisch gezien zeker mee weg. Tenslotte is volkszanger en kampbewoner Jannes naast kleinzoon van ‘Grote Geert’ vaste supporter en zanger bij WKE. Om het plaatje compleet te maken, wijst Voetblah WKE met genoegen op het ontslag van Sjaak Polak nog geen week geleden in nabij Veendam. Grote Geert, John, Jannes en Sjaak op hetzelfde sportpark… beter wordt het echt niet!

7 Reacties op “WOONWAGEN KAMP EMMEN

  1. WKE de club waar de salarissen onder de tafel in knisperende briefjes van 200 worden betaald, lijkt me geen goede club voor iemand met de klasse en statuur van Sjaak Polak

  2. Kan nog leuk worden, met John de Wolf. Bij Türkiyem waren ze zijn inhoudsloze gezever en tactische onbenul na een paar maanden al harstikkene beu. Als hij ophoudt een trainer te acteren en gewoon een niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit brengt, kan het nog wat worden daar met hem. Zo niet, dan voorspel ik exit binnen 3 maanden.

  3. als ik met John en Sjaak kan spelen, bied ik mezelf bij deze aan…

  4. Pingback: DAT TRANSFERGEËIKEL LATEN WE VOORBIJ GAAN « VOETBLAH

  5. Liefhebbend voetbalhart

    Volgend seizoen Dijkse Boys naar de Topklasse. Het woonwagenvoetbal is bezig aan een onstuitbare opmars! Gerrie Damen, Huub Stevens, Rafaël v/d Vaart en Wesley Sneijder als ware KAMPioenenbereiders!!

  6. Pingback: TIP V/H WEEKEND: WKE-RBB « VOETBLAH

  7. Pingback: DOEL GEZOCHT « VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s