DE VERDACHT VROUWELIJKE VOETBALLER(2): Pieter Huistra

pieterWaar Mart van Duren bij Voetblahs nader inzien toch een rechtspoot blijkt te zijn, is de tweede verdacht vrouwelijke voetballer (volgens verwachting) een klassieke linkerspits. Pieter Huistra, al een aantal jaren de hoofd-, assistent- of pupillentrainer bij jeugd-, amateur- of profelftallen, echte noorderling en tevens de nieuwe trainer bij mooiweermietjesbolwerk Jong Ajax, nomineren we vandaag als tweede kandidaat voor dit evenzo dubieuze als prestigieuze  predikaat

Stiekem is Pieter Huistra eigenlijk ook best wel een beetje stoer. Als je tijdens je carrière bij vier clubs in de eredivisie speelt, het avontuur zoekt in Japan, Schotland en Belgie en bovendien komt tot acht interlands, dan doe je het volgens Voetblah toch beter dan pak ‘m beet Gregoor van Dijk, Joost Volmer of Tim Cornelisse. Tegelijk is er weinig dat Pieter echt op het netvlies doet beklijven. Een flitsende actie, weergaloze goals, loeiende conflicten met de trainer; ons staat het niet bij.

Wat ons wel bijstaat is het frêle lijf, het fijnzinnige gelaat en de wat vrouwelijke loop. Typisch een verdacht vrouwelijke voetballer. In het vorige seizoen leek Pieter als trainer even in een slechte film terecht te zijn gekomen, toen hij naast über-macho Aad de Mos op de bank bij Vitesse z’n plaats had. Een slechtere combi was nauwelijks voorstelbaar. Volgend jaar is echter alles beter. De met gel en eau de cologne besprengelde deernes van Jong Ajax kunnen hun (geharste) borst  gaan natmaken.

Advertenties

7 Reacties op “DE VERDACHT VROUWELIJKE VOETBALLER(2): Pieter Huistra

  1. Alweer eentje die bij Grun’n heeft gespeeld. Hmmm: zit daar een verband in?

  2. zoals Martha van Duren!

  3. Pingback: DE VERDACHT VROUWELIJKE VOETBALLER (3): Graeme Le Saux « VOETBLAH

  4. Pingback: HET VRAAGSTUK VAN DE FLEGMATIEKE VOETBALLER « VOETBLAH

  5. Pingback: WES VANAF LINKS, ARJEN VANAF RECHTS « VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s