DE CLASH DER COACHES

 koemanjol ruttenbeen   beenhakker

Denk eens aan de nakende, inlandse voetbalcompetitie en noem eens één speler waarnaar je halsreikend uitkijkt. Zelfs Honda blijft op dezelfde plaats geparkeerd, naar het zich laat aanzien. Natuurlijk is de clubsupporter van de weeromstuit benieuwd hoe die, voor anderen weinig opzienbarende, maar intern veel ophefwekkende, nieuwe aankoop zal presteren. Voetblah heeft daarentegen alleen maar smaakspelmakers naar het buitenland zien verkassen. Ok, waarom Sekou Cissé uit alle vrijages nu juist Feyenoord als geliefde verkoos, is het volgen waard. En laat het nu asjeblieft eens iets anders zijn dan dat vermaledijde geld! Zeker, Groningen en Heerenveen zullen hun scoutingsfaam wel weer bevestigen met een meer kans Scandinavische dan tropische verrassing.

Ook toegegeven, de exotische klinkende, nieuwe namen van Twente prikkelen onze fantasie. Bernard Parker verlaat Thanda Royal Zulu voor Tukkerland. Bryan Ruiz ruilt de Gentse Feesten in voor het Twentse zupen als beesten. Maar nieuwe, klinkende namen is toch net even iets anders. Nee, de echte spanning zal moeten komen van het trainersfront. AZ, PSV, Ajax en Feyenoord doen het alle met een ander. De opvallendste switch maakte AZ door Van Gaal voor Ronald Koeman in te wisselen. Zoiets als een bank die investeert in wapenhandel en vervolgens gaat beleggen in groene stroom. Geheid dat Koeman op de eerste de beste elektrische trein springt. Fred Rutten zal, naar wij verwachten, het licht geschonden blazoen van zichzelf  én de Philips Sport Vereniging weer oppoetsen.

Martin Jol is gezegend met het Voetblahproofstempel. Waarom weten we eigenlijk niet. Wel parmantig, maar geen prestigieus, parelend palmares. Het zullen die pet en die Soprano-kop wel zijn. Daar zeg je geen pannekoek tegen. Jol gaat, anders dan Sneeuwvlokje, Ajax weer op de rails zetten. Mario Been had er beter aan gedaan Don Leuter Beenhakker in Polen pafpuffend te laten aanmodderen. De Kuip zal meer weg hebben van Carré, want er zal menige, komische noot worden gekraakt door het duo Zucht & Klucht. Het legioen zal echter een massale, diepe zucht van verlichting slaken wanneer Leo met een laatste, misnoegd gebaar en gekwelde blik het hakbijltje erbij neerlegt.

Advertenties

7 Reacties op “DE CLASH DER COACHES

 1. En wat te denken van Ron Jans, die wederom enkele talenten (Jeffrey Rijsdijk, Serhat Koç) de naamvallen van het voetbal bij gaat brengen?

  Of Gertjan Verbeek, die meer nog dan die sportieve militair Heerkes de spelers van Heracles laat puffen en zweten?

  En gaat vriend Jan van Dijk met VVV nu eens wel indruk maken in de Eredivisie of lonkt voor hem een vroegtijdig einde?

  Geeft Frans Adelaar het wederom zeer talentvolle Sparta vleugels en nemen de Rotterdamse pareltjes als Falkenburg, John, Strootman, Viergever en – onthoud die naam! – Duarte een hoge vlucht?

  En is Ton Du Chatinier nu wel een Eredivisiewaardig trainer of hadden ze destijds bij Kozakken Boys gelijk dat hij weg moest? Hoge verwachtingen in Utrecht!!!

  Ondertussen heb je dan ook nog Ruud die er nog Brood in ziet bij RKC Waalwijk, maar dan moeten ze niet Benschop gaan verkopen en de Maassluizers Jeff Stans en Kevin Vink moeten dan wel een rol gaan spelen.

  Om nog maar te zwijgen over de opgeleefde kroonprins Robert Maaskant. Opnieuw succes bij NAC? Dan is ie koning. Lukt het niet, dan is hij voorgoed kroonprins af en slechts nog in de running voor prins carnaval.

  En ja, Harm van Veldhoven… Hoeveel complotten komen er nog? Gaat de stoere Theo Bos het redden in wespennest Vitesse of komt er een derde boek van Van Roosmalen? Krijgt Sollied ’t rond bij Heerenveen? Is Lodeweges in vergelijking met Been bij NEC niet te saai? En Alfons Groenendijk, was hij een goedkoop noodverband bij Willem II of kan hij echt iets met die ploeg? Krijgt Atteveld zijn straatvechtersmentaliteit in ADO Den Haag gepompt?

  Vragen, vragen, vragen…

 2. Mikki, vraag nou gewoon of je voor ons een column mag schrijven ipv zo uitgebreid te antwoorden, beter gezegd vragen te stellen…
  Overigens bewijs je feitelijk en wellicht onbedoeld de kern van mijn betoog: het is allemaal op schaal provinciaal en niveau moedermavo. Maar akkoord, daar kan het voor de betrokkenen ook heel gezellig en spannend wezen.

 3. Nou ja, ik dacht, ik zwengel de discussie aan. 😉

  Maar ik kijk wel uit naar Lerin Duarte, ben benieuwd wat hij kan in zijn eerste jaar Eredivisie.

  En in de Jupiler League naar Vlugge Japie natuurlijk!

  • Mikki, als jij je tijd nu eens besteedt aan het opsporen van Stijn Vreven, zie De Verdacht Vrouwelijke Voetballer-4. Deze would be-indiaan is nog steeds spoorloos.

   • Ik zal eens gaan kijken of ik hem kan vinden. Maar volgens mij is ie met Witte Veder op reis!

 4. Pingback: VOETBLAH’s VOORZICHTIGE VOORSPELLING: Jupiler League « VOETBLAH

 5. Pingback: WEGBENEN |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s