DE VOETBALLENDE HOMOSEKSUELE MOSLIM

b3887982-44e4-4332-b4c7-adcf00210263_homobeleidmarcouchVoetblah speelde gisteren een van de meeste opmerkelijke wedstrijden uit haar carrière. In het kader van de aankomende Gay Pride (en waarschijnlijk verkiezingen) werd er op Sportpark Sloten in de Amsterdamse Slotervaart een heuse integratiewedstrijd gespeeld. Een team van moslims speelde daar een wedstrijd tegen een team van homoseksuelen. Voetblah werd gevraagd als gastspeler op te treden. Bij de moslims welteverstaan. Al hadden we  met net zo veel broederliefde aan de andere kant meegedaan. Het team der islamieten was een verzameling van Turken en Marokkanen en twee verdwaalde Nederlanders. Het team der Mannenaanbidders was een bonte verzameling uit het hele land. Ondanks dat noemen zij zich PCA, Proud & Colourful Amsterdam.

Grote initiator van dit geheel is Ahmed Marcouch. De veelbesproken bestuurder heeft acceptatie van homoseksualiteit onder moslims erg hoog op zijn agenda staan. Laten we eventuele vraagtekens omtrent hidden agendas achterwege laten en het initiatief vooral toejuichen. Vandaar ook onze deelname. De wedstrijd werd met 6-0 ruim gewonnen door Team Slotervaart. Proud & Colourful Amsterdam had weinig in de pap te brokkelen. Voetblah heeft zelfs geen enkel lichtpuntje kunnen ontdekken. Zou dat de verklaring zijn waarom de homoseksuelen geen poot (sorry) aan de grond krijgen in ons betaalde voetbal?

Het meest interessante vond plaats in de kleedkamer na afloop. Een aantal jongens had na lang wikken en wegen besloten deel te nemen aan de wedstrijd, ondanks het feit dat homoseksualiteit voor velen nog altijd een taboe en onverenigbaar met de islam is. Juist daarom wilden deze jongens (in eerste instantie) een signaal afgeven. Totdat bleek dat AT5 aanwezig was. Dat was dus een brug te ver. Bang voor de reactie van de achterban. Een felle discussie ontspon zich met als resultaat dat zij die bezwaar hadden, onherkenbaar of helemaal niet in beeld zouden komen. Marcouch heeft dus weliswaar de eerste stap gezet, maar ook nog een lange weg te gaan. Hij kan Voetblah in ieder geval altijd bellen.

6 Reacties op “DE VOETBALLENDE HOMOSEKSUELE MOSLIM

 1. Een mooi initiatief. Zouden ze in de toekomst een stapje verder gaan door bijvoorbeeld een team van vrouwen toe te voegen? Of een team van Geert Wilders.. Dat zou pas een stunt zijn!

 2. Wat te denken van een team met Verdacht Vrouwelijke Voetballers tegen een team Verdacht Viriele Voetbalsters…?

 3. Team Wilders tegen Team Slotervaart!

 4. Alex Adriaan Scheijbeler

  Elk initiatief is een goed initiatief om mensen nader tot elkaar te brengen en bruggen te bouwen. Met zes nul winnen dan moet zo zo sportief zijn de verliezer na de wedstrijd mee te laten douchen en nadien heerlijk de masseren. Dit in een reportage van AT 5 nou is voetbal echt geen oorlog meer goed voor imago van voetbal.

 5. Laten we wel wezen.
  iedereen mag voetballen, iedereen mag de islam een warm hart toedragen en iedereen mag homo zijn.
  Nu ken ik weinig voetvallende homo”s.
  en mocht een speler homo zijn dan maakt hij dat waarschijnlijk niet kenbaar in het kleedlokaal.
  Een voetballende homo die ook nog mohammedaan is, is wel heel bijzonder.
  Dat mohammedanen ook homo mogen zijn, is prima maar is voetbal de aangewezen therapie.
  Mag het geen dammen, handbal, zwemmen of ijshockey zijn?.
  Krijgen we dit dan ook bij damesvoetbal?
  Wat homo’s mogen, kunnen lesbiennes ook.
  Het wordt natuurlijk een stuk leukeer op het veld en in de stadions…0f voetvallen we dan in de moskee?

 6. Alex Adriaan Scheijbeler

  Het etiketteren van mensen en groepen binnen onze samenleving is nu volop gaande. Het vertrouwen onderling is blijkbaar geheel weggevallen. De verwijten over en weer van onverdraagzaamheid het niet willen begrijpen van elkaars cultuur of meningen. Verharding steeds weer extreem rechts waaronder hooligans binnen voetbal die meedogenloos keihard verstorend en bedreigend optreden binnen het voetbal maar ook daarbuiten actief zijn. Een vergelijking is tevens te trekken binnen andere gegroepeerde groepen vaak door etniciteit kunnen worden onderscheiden die het voor velen binnen onze samenleving lastig maken. Verharding van de overheid is het gevolg. Werken aan een samenleving waar sabel en knuppel worden gehanteerd waar niet meer duizenden maar anderhalf miljoen mensen min of meer schreeuwen genoeg is nu genoeg. Waar heeft dat nu allemaal aan gelegen waarom zijn wij als zijnde samenleving zo gedreven om telkens non discussie te moeten voeren om duidelijk te maken dat een samenleving als Nederland kan functioneren binnen verschillen van meningen dus vrijheid van meningsuiting respecteren van elke mening ook die van het individu dit t.o.v en dat voor iedereen binnen onze rechtsstaat de rechtsregels moeten worden gerespecteerd. Weg met etikettering zou ik zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s