DE MAN VAN HET WEEKEND: Marc Lammers

OLYMPICS-HOCKEY/Vorige week vrijdag stond de uitzending van Voetbal International nog in het teken van de onderbroekenlol. De ouwejongenskrentenbroodgrollen van Genee, Van der Gijp en Derksen waren zeker onderhoudend, maar van enige diepgang was geen sprake. Gelukkig komt de kwaliteit altijd nog na het geouwehoer van de heren als de samenvattingen van de Jupiler League het beeldscherm verblijden.

Maar afgelopen vrijdag was daar ineens Marc Lammers. Ex-bondscoach van de hockeydames en bevlogen innovator. Lammers stal de show en Derksen wist plots niets anders in te brengen dan instemmend te hummen. Lammers gaf een aantal concrete voorbeelden van voetbalinnovatie en de trouwe lezer weet dat Voetblah hier reeds lange tijd voor pleit.

Een sensor op de doellijn en een second opinion met behulp van camerabeelden, die kenden we al. Maar nieuw waren Lammers’ vijfminutenstraf bij een gele kaart en het direct vervolgen van een aanval bij een overtreding. Die laatste leggen we even uit: Stel dat Frank Demouge met een wereldactie Lex Immers weet te passeren, maar dat Immers hem onreglementair tegenhoudt. In het kader van de nieuwe regel mag Frank de bal even stilleggen en rap zijn actie vervolgen. Frank hoeft dus niet te passen, maar kan simpelweg doordribbelen.

Het gevolg hiervan is dat het tempo in het spel blijft en dat protesteren bij de scheids niet wijs is. Kortom: goud! In het hockey doen ze het al een tijdje…

Advertenties

4 Reacties op “DE MAN VAN HET WEEKEND: Marc Lammers

  1. Als het fossiel in zijn Zwiterse Ivoren Toren nu ook eens gekeken en geluisterd had.

  2. Floris-Jan Nederlander

    Deze schone hoogvliegster is gekozen tot beste hockeyster ter wereld! Proficiat Naomi van As!!!

  3. Pingback: WIE DE SCHOEN PAST « VOETBLAH

  4. Pingback: BERT IS WEG! WAT NU BERT? |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s