HET OOG VAN DE MEESTER


hobbelenkWe waren hem bijna vergeten, maar opeens was-ie er weer. Een van de mooiste voetbalnamen ooit: Patrick Hobbelen. Cultheld in het Brabantse en voormalig idool van Voetblahs founding father. Die in zijn heldenverering zó ver ging dat hij carnaval ging vieren in een FC Eindhoven-shirt waar achterop Patrick Hobbelen 11 prijkte. Eindhoven de gekste!!! Nu was Patrick ook een regelrechte attractie binnen en buiten het Jan Louwers Stadion. In zijn Eindhoven-tijd draafde hij steevast tegen de kantlijn ter linkerzijde en was hij befaamd om zijn evenzo onstuitbare als voor het oog onuitstaanbare rushes. Geen Stijl! avant la lettre.

Toch maakte Hobbelen dermate furore dat hij werd ingelijfd door het toch altijd nog aanzienrijkere FC Den Bosch. En zowaar promoveerde hij met de Blue White Dragons naar het Nederlandse voetbalwalhalla. Onze Patrick, inmiddels omgeschoold tot een moderne linkervleugelverdediger, speelde liefst 25 wedstrijden in de eredivisie!  Het oog van de meester maakt het hobbelpaard vet: de speelse variant op het o zo fraaie spreekwoord. Hoe Hobbelen daarna op De Langeleegte terechtkwam, weten en begrijpen we niet. Maar dat zullen we te zijner tijd ongetwijfeld in zijn autobiografie, gekoppeld aan zijn voetbalvisie, lezen.

Gelukkig kregen we Patrick alras weer in het vizier en dook hij op bij Helmond Sport, alwaar hij misschien wel meer nog dan in Eindhoven en Den Bosch uitgroeide tot clubicoon. Op een of andere manier paste hij daar precies. Zes seizoenen lang gaf hij zich over aan Stadion De Braak en aan Hellimond Sport. Zijn betaaldvoetbalcarrière eindigde in 2007. Aldus heeft een matige, allesbehalve statige, maar nimmer nalatige voetballer toch mooi 16 seizoenen meegehobbeld in het professionele voetbal! En vanmorgen was-ie er dus weer. Met derdeklasser RPC had hij het zieltogende DBS verslagen. Bij de 3e treffer stiftte Patrick Hobbelen de bal van afstand over de DBS-doelman en verwierf daarmee het predicaat ‘doelpunt van de dag’. Waarvan akte.

Ps. DBS was nog niet zo heel lang geleden een gerenommeerde hoofdklasser, maar is vanwege een verhuizing en niet in het minst vanwege de thans zeer beruchte, zij het in een andere volgorde gerangschikte letters bezig aan een vrije val. Echter in tegenstelling tot De Schuldbewuste Bank mag Door Broederschap Sterk  de toekomst rooskleurig inzien, gelet op de enorme potentie qua achterban in de vérstrekkende Vinex-wijk Meerhoven.

Advertenties

19 Reacties op “HET OOG VAN DE MEESTER

 1. Is het gek dat ik eerst DSB las?

 2. Volgens Melvin is het ‘stiftte’ in plaats van ‘stifte’. Het werkwoord is namelijk ‘stiften’ en niet ‘stiffen’. Of vergist Melvin zich?

  Dan zal ik het doorgeven…

 3. Heb Patrick hier in Veendam zien hobbelen. Jongen voelde zich hier zichtbaar niet thuis. Qua stijl viel hij niet eens zo op; er ‘liepen’ daar wel meer mannen met motorische mankementen rond…

 4. Bovendien mag BV Veendam ook niet in je rijtje ontbreken als je net als Martin Drent en Sjaak Polak, cultstatus wilt verwerven.

 5. Pingback: AMATREURSPEL « VOETBLAH

 6. Mensen,

  waarom kritiek geven als je zijn niveau nog nooit hebt gehaald?

  IS zielig om over andere te praten als je zelf niks hebt bereikt….

  • Beste Jessy, groot gelijk dat je voor je vader/man/familie? opkomt. Maar denk toch dat je je onnodig gegriefd voelt. Patrick was en is in Voetblahuize een ware cultheld. Daarom ook is er een speciale post aan hem gewijd en dat is slechts weinigen gegund. Zijn niveau hebben we idd nooit gehaald en zullen we ook nooit halen, omdat hij nu eenmaal een geheel eigen stijl en niveau had. Dat er minder lovende reacties van lezers komen, betreuren wij, maar dat is nu eenmaal niet onze verantwoordelijkheid. Wil je namens ons de hartelijke groeten doen aan Patrick, vooral namens onze eindredacteur die dus nog ooit carnaval heeft gevierd met de naam Hobbelen achterop het Eindhoven-shirt. Als dat geen eerbetoon is, dan weten wij het ook niet meer.

   Mvg, namens Voetblah

   Mazuro

 7. Haha, ik zie mn reactie nu.

  ik was toen 13 en wilde mn vader verdedigen haha…

 8. En terecht Jessy, want hij verdient ‘t! Maar het is nóg knapper dat je het doorhebt nu je ‘al’ 14 bent. Doe je vader maar de welgemeende groeten namens de voltallige redactie van Voetblah, maar vooral namens mr. Voetblah. Het zou een hele eer zijn als we hem ’n keertje mochten interviewen. Of jou, als hartstochtelijk meelevende voetbaldochter.
  Hg, Mazuro

 9. haha, ik ben nu 16 ik had die reactie gezet in 2008 dus ik gokte dat ik ongeveer 13 was..

  maar interview moet wel te regelen zijn no problem.

 10. En ik ben een jongen haha.

 11. Tsjonge jongen, wát een misverstanden! Sorry Jessy. Maar zoals je zelf kunt zien is het toch veel korter geleden dan je denkt (28 juni 2010). Voetbal je zelf ook trouwens en zo ja, waar dan? En lijk je dan als voetballer op je vader?

 12. aah oke,

  Ja ik voetbalde, ik heb bij esv in de hoogste teams gevoetbald en ik moest het juist van mn techniek hebben, ( nummer 10 positie ) maar door een operatie kan ik nu heel lang niet meer voetballen..

 13. Da’s erg sneu voor je Jessy. Hoop voor je dat het uiteindelijk goed komt. Kop op, je bent tenslotte nog jong..

 14. Pingback: ZONDER COMMENTAAR |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s