DE MAN VAN ORANJE?: Theo Janssen

Theo Janssen stootte dit weekend zijn neus. Hij was op weg van Enschede naar Arnhem en beheerste zijn automobiel dusdanig slecht dat hij met zijn aangezicht het stuur raakte. Resultaat: een gebroken neus en drie lichtgewonde medepassagiers. En dat was nog niet het ergste; Theo bleek te hebben gedronken en zijn club heeft zich inmiddels gedistantieerd van het rijden met een slok op.

Verklaring één is dat Theo Janssen dronken werd vanwege teleurstelling en melancholie. Hij kon het simpelweg niet verkroppen dat zijn übersaaie teamgenoot Wout Brama werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Verklaring twee is dat Theo Janssen dronken werd vanwege een mengeling van leedvermaak en euforie. Hij won met zijn nieuwe, succesvolle club FC Twente met 1-0 van zijn oude, noodlijdende club Vitesse en dat deed hem zoveel plezier dat hij het op een zuipen zette met zijn vrienden.

In geval één kunnen wij wel enig begrip opbrengen voor Theo’s laakbare gedrag. Wout is dramatisch doorsnee vergeleken met de fijnzinnige touch van Theo. Kom op Bert: grijze middenveldmuizen spelen bij Italië en niet bij ons! Echter, als  (in geval twee) Theo’s gemoed nog altijd afhankelijk is van zijn treurige ex-werkgever, kunnen we niet anders concluderen dan dat hij er nog niet is. Een echte topvoetballer laat zich niet (af)leiden door dit soort wrange wraakgevoelens. Die concentreert zich maar op één ding: het WK van komende zomer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s