Hoe een inval kan uitvallen: Cesc Fàbregas

Nog maar kort geleden wezen wij u op het drukke programma in de Premier League op en rondom de feestdagen. Het bij Voetblah zo geliefde Arsenal moest gister winnen van het verrassend hoog staande, maar nu niet bepaald hoogstaande Aston Villa. Dit om 2 punten in te lopen op lijstaanvoerder Chelsea, dat op Boxing Day goalless drawed tegen het op dreef zijnde Birmingham City. Klasbak Cesc Fàbregas begon uit voorzorg op de bank, want net hersteld van een hamstringetje. The Gunners hadden ook zonder Cesc een overwicht, combineerden er lustig op los, creëerden ook dotten van kansen, maar kregen ‘m er niet in.

Tien minuten na rust werd raspaard Fàbregas alsnog van stal gehaald en meteen won Arsenal aan snelheid, creativiteit en diepgang. En aan de broodnodige productiviteit. Want uit een door hemzelf geforceerde vrije trap, krulde Cesc vrijwel uit stand de bal magistraal in de linkerbovenhoek. Even later trok hij een lange spurt, werd bijtijds bediend en schoot al glijdend de beslissende treffer binnen. Maar de Spanjaard trok niet alleeen die sprint, maar daarna ook met zijn linkerbeen. Wederom uit voorzorg – of voor nazorg? – werd hij meteen hierna in de 84e minuut weer op stal gezet.

De vraag is of Wenger hier 2 punten heeft gewonnen of op langere termijn (meer) punten gaat verliezen vanwege een opnieuw langer uit de roulatie zijnde Captain Kid. De tijd zal dit leren, maar sowieso is het een interessant en door Voetblah al eerder behandeld fenomeen: het tijdelijk inzetten van specialisten om beslissingen te forceren. We kennen al de pinchhitter, de supersub, de stormram, de boomstam als je het aan Van Basten zou vragen. Nu door naar een wisselbeleid zoals bij ijshockey of indoor-balsporten. Voor de inworp (door Wenger overigens ter discussie gesteld), de vrije (straf)schop, de afweer, de lijnkeeper, de penaltykiller! De kop-, de voorzet-, de steekpass-. De toekomst is aan de specialist die beslist.

5 Reacties op “Hoe een inval kan uitvallen: Cesc Fàbregas

 1. Fabregas is natuurlijk geweldig.
  Zoals Van Persie ook geweldig is voor Arsenal.
  Of je Fabregas nu in laat vallen om een beslissing te forceren of je laat hem een hele wedstrijd staan en gewoon te winnen.
  Soms moet een trainer iets om te winnen en soms kan een ster de hele wedstrijd gewoon niet volmaken vanwege een blessure.
  Wenger heeft als trainer een goede zet gedaan en dat kan ik waarderen.
  Maar wat is er mis met een supersub of een prachtige invalbeurt?
  Koevermans doet bij PSV niets anders en bewijst dan zijn waarde.
  Natuurlijk is dit een lager niveau maar toch.
  Nee….Fabregas mag van mij zo nog 10 keer invallen.
  Liefst zie ik hem de hele match.
  Samen met Van Persie is dit een geweldig duo.
  Leve de tacticus Arsene Wenger.

 2. Pingback: AUTOMATISCH VOETBAL « VOETBLAH

 3. Pingback: DE VOETBALLERIJ MOET ER NOG EFFE INKOMEN « VOETBLAH

 4. Pingback: HOCUS POCUS FOCUS « Oude en nieuwe primeurs in…

 5. Pingback: EEN TELEFOONGESPREK |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s