HET SPROOKJE VAN DE WOLF

Soms kunnen mensen – en dus ook voetballers  – je danig verrassen. John de Wolf slaagt daar zelfs herhaaldelijk in. Ook nu weer zet de voorheen breekdancing star ons en wellicht zichzelf op het verkeerde been. Sjonnie gaat namelijk een heuse voetbalschool oprichten. En niet zomaar ergens. Nee, hij gaat dit doen bij GHC Leiden. De Wolf combineert een groen hart met educasportieve idealen. Wie had dit ooit verwacht van deze stoere, bonkige, tot megamythische hoogte gestegen oerverdediger?! Het Beest was een toonbeeld van onverzettelijkheid, maar niet bepaald een sieraad voor de sport. Want niet slechts zijn ogen waren bloeddoorlopen.

Wij verdachten John ervan dat hij in de rust van een te tam duel opzettelijk met zijn hoofd tegen de catacomben bonkte.  Om dan met bloedeigen handen zijn shirt te besmeuren en bewust slordig een snelverband om zijn hoofd te draperen, dat alles behalve het bloed bedekte. Zo betrad onze gladiator dan – sorry Rotjeknorrepotten – de arena. (Bekijk en lees svp de gehele ‘gladiator’link!) Er gaan geruchten dat hij ook bloed aan zijn paal wilde smeren, maar dat dit in allerijl werd verhinderd door een afgunstige Rob Witschge. Naar verluidt zat De Kuip toen al vol met Belchinezen.

Zag je later Rambo in zijn favoriete overhemd, dan steeg het bloed naar je hoofd van plaatsvervangende schaamte. Dat je niet voor het  tv-vak hoeft te hebben gestudeerd, bewijzen Ellendemol en co door onze eens o zo stoere held naar hun populistige pijpen te laten dansen. Het is altijd weer hetzelfde liedje: kook, slaap, woon, vecht, huil (met John) en verwonder. Er zijn zelfs fans die geloven dat hij zijn eigen tv-programma heeft. Hij treedt op als spreker en schrijft columns voor de Feyenoord-site.  Niets menselijks is hem vreemd. O ja, John is ook nog voetbaltrainer bij Woonwagen Kamp Emmen. Als blinqblinqbink tussen bloedbroeders. Maar wij zijn vooral benieuwd naar de sprookjes die De Wolf aan zijn voetbalschoolleerlingen gaat vertellen.

2 Reacties op “HET SPROOKJE VAN DE WOLF

  1. Sjonnie is een schaap in wolfskleren.

  2. Pingback: DOEL GEZOCHT « VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s