DE LEEUW ZET LANGELEEGTE IN LICHTERLAAIE

Terwijl tientallen trouwe aanhangers brandend van verlangen het Veendammer stadion binnenmarcheerden, gelegen op de plaats waar het in 1894 allemaal begon, schalde als vanouds het gelijknamige loflied ‘De Lange Leegte’ uit de luidsprekers, één van de direct merkbare verbeteringen sinds het aantreden van het reddende sponsortrio Ruud, Koos en Jans. Binnen een handvol minuten nadat de guitige mascotte Blacky de frisgemaaide grasmat had gezegend, maakte de vurige goaltjesdief Michael de Leeuw het eerste doelpunt tegen opponent AGOVV.

Het stadion stond in lichterlaaie toen dezelfde warmbloedige Willem II-aankoop aansluitend een  prachtpass gaf die, als een vonk in een tankstation, leidde tot een formidabel schot-op-doel door uit Duitsland overgenomen rechtspoot René Wessels, waarop de Apeldoorners geen antwoord paraat hadden. Na het wisselen der helften ging de vooruitblik op alweer een zege in deze explosieve inhaalweek als een lopend vuurtje over de supporterstribune, leidend tot het harmonieus declameren van Veendam-klassiekers als ‘Jeuleuleuleuleuleuleuleu Jeuleuleuleuleuleuleuleu Heu Jeuleuleuleuleuleuleuleu Veendam’.

Vlak voor de ogen van de opgebrande bezoekers speelde Michael de Leeuw zich definitief in de etalage middels een laatste doelpunt, waarmee het totaal voor de Veendammer Winden deze avond op drie stuks kwam, terwijl dat van de Veluwse Zwienen nimmer van de nulstand raakte. Onder de rook van de hoofdtribune – met zoveel historie en met meer toekomst dan men een week eerder had durven hopen – werden lofprijzingen geuit aan Ruud, Koos en Jans, alsmede aan wedstrijdmaker Michael de Leeuw, waarna in het clubhuis meer dan één dorstig geraakte keel met vuurwater zou worden geblust.

Words: Razende Roeland
Photo: Yon de Smit

5 Reacties op “DE LEEUW ZET LANGELEEGTE IN LICHTERLAAIE

  1. Liefhebbend Voetbalhart

    Hulde voor deze Razende Reporter die in een vlammend betoog de qua woordspel, beeld- en breedspraak bewieROOKTE en schier ongeëvenaarde Mazuro naar de kroon steekt!

  2. De Leeuw kende al een prima voorbereiding, met veel goals. Hij maakt het nu volledig waar. Bij Willem II hadden ze hem wellicht ook nog best kunnen gebruiken…

  3. Hé Mikki, long time, no see! Zó teleurgesteld door de Ambachtelijk Slechte Wedstrijden Hedendaags…?

  4. Ik voorzie dat dit goudhaantje in het kader van de financiële perikelen volgend seizoen weleens elders zou kunnen acteren, wellicht heeft Willem II straks nog weer een zakje geld? 😉

  5. Nee Mazuro, andere baan en dus in combinatie met drie trainingsavonden in de week niet altijd meer tijd om tussen werk, eten en trainen door te reageren. Maar ik lees nog wel altijd mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s