KONINGINNEDAG/WEEKENDPOST: Oranje Boven!


Koninginnedag is natuurlijk bij uitstek de dag om oranje in te kleuren. Het koninklijke team had kennelijk het uittenue aangetrokken. Met absolute vedette Máxima als zwart-witte raaf tussen de kleurloze, stijfharkerige prinsen en hooghakkerige prinsessen, met Mabel in haar jumpsuit als gangmaakster. Alex voelde zich managementervaringsdeskundig als een vis in het water. Onbevreesd voor en onbekommerd om  zijn toch niet bijster charismatische uitstraling, liet hij de regen als lintjes op zich neerdalen. Zonder mietjesumbrella. Respect! Al  zou je, gelet op vorige ervaringen, toch mogen verwachten dat een paraplu wel het minste is waarmee je een troonopvolger mag beschermen tegen boze invloeden van buitenaf!

Op een enkele oranje stropdas na echter geen nationale kleur te bekennen binnen de dranghekken. Erachter kon het natuurlijk, comme il faux pas rondom interlands, niet oranje en mal genoeg zijn. Brengt ons op de vraag of en hoe (ex-)internationals koninginnedag vieren. Dankzij een wakkere reporter van het Eindhovens Dagblad weten we inmiddels van één gewezen oranjeklant  dat hij in dé, nu even lichtelijk sombere, voetbalstad van Nederland de koninginnennacht in is gegaan. Vijfvoudig international Patrick Paauwe waagde zich zelfs al vroeg op de avond aan een dansje. Terwijl Pat toch bepaald niet bekend staat om zijn lichtvoetigheid. Wij althans hebben een beeld voor ogen dat naadloos aansluit bij het koninklijk beperkte bewegingsarsenaal.

De rest van de selectie was richting Amsterdam getogen, aldus de door zijn gezinnetje omringde Paauwe. “Dat zal de trainer voor ’n keer toch niet erg vinden?”, vermoedde Patrick. Och, Jantje van Dijk  is aanmerkelijk milder geworden en wat wil je ook als trainer van de overtreffende trap van gezelligheid. De club waar het bier altijd koel staat. Bovendien is het seizoen voor VVV al geslaagd met alleen nog maar de wedstrijd tegen RKC voor de boeg. Paauwe zou het toch niet laat maken en wij nemen dat meteen aan van deze brave, naar verluidt ook goedgelovige burger. Onze zorgen gaan meer uit naar Gregory,  Maarten, Demy, Piet en Ibi. Hebben jullie (één van) hen gespot op het Oranjebal, laat het ons weten.

Advertenties

Een Reactie op “KONINGINNEDAG/WEEKENDPOST: Oranje Boven!

  1. Ik heb Ibi gespot op de Neude in zijn stadsie Utreg. Hij liep overigens alleen langs en ik denk niet dat hij erg los is gegaan. Moslims drinken geen alcohol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s