MODELPROF IN DE 2. BUNDESLIGA

mrvoetblahOpmerkelijke transfer te midden van het WK-geweld. Paul Verhaegh gaat naar de tweede divisie in Duitsland. Het FC Augsburg van Jos Luhukay sloeg de rechtsback in de bloei van zijn loopbaan aan de haak. Voorwaar een grote vis! Paul Verhaegh is een slimme voetballer, al is het niet zo moeilijk om in dat kader op te vallen bij een club als Vitesse. Paul Verhaegh is ook een modelprof; nooit geblesseerd, altijd inzet en nooit een onvoldoende. Daarvan hebben we er niet zoveel in Nederland.

En zeker niet op rechtsback. Na Van der Wiel zou Verhaegh zelfs wel eens de beste Nederlandse rechtsback van de Eredivisie kunnen zijn. Maar blijkbaar kan geen (sub-)topper in Nederland heb kopen, terwijl een cluppie uit de 2. Bundesliga lachend de beurs trekt. Dat ze dat ook voor Gibril Sankoh (hmm) en Marcel de Jong (hmmmm) deed, is een heel andere kwestie.

Maar is dit het lot van de bovengemiddelde eredivisieprof? Worden zij de dupe van het hand-op-de-knip beleid van de Top van Nederland en vluchten nu ook zij naar de spelonken van het buitenlands voetbal? Zal Willem Jansen volgend jaar bij Rayo Vallecano spelen en vertrekt Kevin Strootman naar Oldham Athletic? Of snappen Ajax, Feyenoord en PSV op tijd dat ze á la AZ en Twente kampioen kunnen worden als ze veelbelovende middenmoters voor weinig kopen.

3 Reacties op “MODELPROF IN DE 2. BUNDESLIGA

 1. De Duitse clubs hebben groot gelijk dat ze in Nederland gaan winkelen en voor relatief weinig geld een (onbekende) speler kopen.
  Natuurlijk hebben de grote clubs in Nederland een beperkt budget.
  Wellicht lonkt voor dese 2e rangs/minder getalenteerde spelers een avontuur in het buitenland.
  Maar als je eigenjeugdopleiding weinig tot niets opbrengt, is winkelen in de eigen contreien wel verdinestelijk.
  Die Jos Luhukay van Augsburg heeft in ieder geval niet zitten slapen.
  Wat Roel Brouwers bij Monchengladbach presteert , kan Paul van Vitesse bij Augsburg.
  En wellicht is het een opstapje naar het team van Van Marwijk die duidelijk liever buitenlandse Nederlanders selecteert.
  Van de 23 spelen er exact 9 in Nederland.

 2. Zal een salariskwestie zijn. Zowel Verhaegh als Sankoh als De Jong was immers transfervrij, dus elke Nederlandse club had hen voor nop kunnen halen.

 3. Pingback: HET WORDT EEN HETE ZOMER |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s