DE FALENDE VEDETTE

U zult het met ons eens zijn als we beweren dat het WK 2010 tot dusver een raar toernooi is. Van de favorieten voldoet slechts Argentinië aan de verwachtingen, maar met zo’n bondscoach is het een kwestie van tijd voordat ook daar het noodlot toeslaat. Oranje is wellicht het tweede team dat niet teleurstelt, al moeten we ons dan wel eerst tot scorebordjournalist bekeren. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en in mindere mate Brazilië vielen reeds  keihard van hun voetstukken. Al was het dan bij de een meer vanwege het spel en bij de ander om reden van het resultaat.

En kijken we vervolgens niet op collectief, maar op individueel niveau, dan valt op dat een aantal gedoodverfde vedetten hopeloos faalt.  Wayne Rooney is misschien wel het flagrantste voorbeeld. Tegen Algerije liep hij erbij als een ongemotiveerde vierdeklasse-voetballer met overgewicht die voortdurend ruzie met de bal heeft. Bizar om te zien hoe gebrek aan vorm een topvoetballer kan doen ogen als een verdwaalde amateur.

Goede tweede is Robin van Persie. De potentiële steraanvaller van Oranje oogt log en lui in plaats van gracieus en fijnbesnaard. Hij grossiert in verkeerde keuzes en is nimmer balvast. Het is te hopen dat hij deze week ergens zijn klasse hervindt, anders zou Klaas Jan weleens de nieuwe man moeten gaan worden. Tot slot: Franck Ribéry. De getekende dribbelaar zou fenomenaal moeten zijn, maar ging roemloos ten onder te midden van zijn mede-haantjes. En daar waar we Rooney en Persie een tweede kans geven, faalde Ribéry dit seizoen maar al te vaak. Volgend jaar zou het wel eens mis kunnen gaan tussen hem en Louis.

Advertenties

5 Reacties op “DE FALENDE VEDETTE

 1. Een terechte conclusie.
  De grote Europese landen laten het bijna allemaal afweten.
  Hetzelfde geldt voor de Afrikaanse landen.
  De Zuid-Amerikaanse landen doen het gewoon goed.

  In het kielzog van de slechte prestaties van Engeland, Spanje, Duitsland, Iatalie en Portugal presteren de vedettes slecht.
  Rooney, Ronaldo enz.
  Maar inderdaad in het Nederland met de 6 punten doet Van Persie het bedroevend slecht.

  In het Franse kamp is helemaal bonje ontstaan…..dat komt nooit meer goed.
  Ribery heeft duidelijk andere hobby’s dan voetballen.

  Het is een heel vreemd toernooi met weinig goals en nog minder mooi voetbal.

  Argentinie en Brazilie doen gewoon goed mee.
  Paraguay en Uruguay presteren beter dan gedacht en Mexico kon wel eens pieken.
  Nederland mag zich dan staande houden tussen dat Latijn-Amerikaans geweld.
  Met de verdedigende opvatting van onze bondscoach moet dat kunnen.

  21 wedstrijden ongeslagen….
  Welke natie kan dat zeggen???????????
  Gelukkig de 3e wedstrijd in de poule en dan gaan we met de 16 besten verder.
  Nederland stuit dan op Italie of Paraguay.

 2. Brazilië toonde gister aan dat het hier een Europees probleem betreft! Voetblah houdt echter haar twijfels over wonderkind Kaka. In de eerste 20 minuten werd hij gewogen en te licht bevonden door kinderlijk eenvoudig van de bal geduwd te worden. Later revancheerde hij zich iets, maar de kritische kijker zag dat zijn assists meer geluk dan wijsheid waren. De schorsing van Kaka zou wel eens een blessing in disguise kunnen zijn voor de kanaries.

 3. Het falen der bekende vedetten, geeft ruimte aan het excelleren van nog niet GEARRIVEERDE talenten. Zoals daar zijn: Milos Krasic en Milan(!) Jovanovic van Servië. Valter Birsa en Bojan Jokic van Slovenië. Madjid Bougherra (watch him!) van Algerije. Javier Hernández van Mexico. Simon Kjaer (ondanks blunder) van Denemarken. Yong-Jo Hong van N-Korea. Christian Riveros, Enrique Vera en Lucas Barrios van Paraguay. Matías Fernández en Alexis Sánchez van Chili.
  Zie ook: http://www.voetbalplus.nl/online/index_artikel.php?pagina=nieuws&actie=nieuwsbericht&nieuwsid=18061

 4. Pingback: WK-ELFTAL NA 1E RONDE « VOETBLAH

 5. Pingback: WEEKENDPOST: Wayne Rooney moet mee! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s