GELEGENHEIDSSUPPORTERS 2.0Het Jules Ottenstadion, residentie van (Koninklijke) Atletiek Associatie Gent, herbergde  zaterdagavond 30 oktober jongstleden zeven gelegenheidssupporters van Hollandse afkomst. Dit goed stel jongens aanschouwde een ronduit belabberde subtopper tussen de toenmalige nummer vier (AA Gent) en vijf (KV Mechelen) van de Jupiler Pro League. De absurd gunstige bierprijzen (1,5 euro per pils versus 4,5 euro voor een middelmatige snoepzak) maken overigens dat men beter kan spreken van de Pro Jupiler League.

Naast de vele vijftienjarige Lowiekes, die hun hoofd braken over het duivelse dilemma drie pils of een kikkertje, genoten we van een niet-irritante Zlatan; één van de dertien professioneel voetballende Coulibaly’s, een opgefokte roodharige aanvoerder, genaamd Bernd Thijs, en van stadionomroeper Frans Babbelaar. Dat waren de ingrediënten van een onvergetelijke Belgian Soccer Experience.

Er wordt vaak met dédain gesproken over gelegenheidssupporters, maar Voetblah ziet een grote toekomst voor een nieuwe variant. Versie 2.0 komt niet bij succes, maar gewoon als het uitkomt. Ze zitten niet stil te mokken of dom te schelden, ze zijn onbevangen en positief gestemd. Volledig content met de smaak van broodje bal en bakje bier. En met een beetje geluk zingen ze vrolijk mee met de gangbare liederen. Dat ze 70 minuten lang uit volle borst Glühwein schreeuwen, terwijl de rest Blue-White zingt, moet u voorlopig maar door de vingers zien.

Ps 1. Het filmpje toont de beslissing van de wedstrijd, een benutte pingel van Tim Smolders. Welke Duitse dancefloorfiller uit 1999 horen we hier?

Ps 2. U kunt nog altijd de gelegenheidssupporters van De Rode Lantaarn uitnodigen voor een steuntje in de rug.

Advertenties

4 Reacties op “GELEGENHEIDSSUPPORTERS 2.0

 1. Welkom (De) Catalaan. Mooi stukkie in vertrouwd fijnzinnige familietrant. Bied me hier bij gelegenheid aan als gelegenheidssupporter.

 2. Smolders Superbelg! Kennen we ‘m nog uit zijn Nederlandse periode bij RBC Roosendaal? Gisteren trouwens weer trefzeker voor de Buffalo’s!

 3. Smolarek, ha!

 4. Het Belgisch voetbal is in ieder geval gezelliger dan het Nederlandse.
  De pinten tellen meer dan de goals.
  Een avondje, hoe weten ze nu in Lommel…….ik geloof Lommel United is echt een avonsje uit.
  Vele Brabanders kiezen de zaterdagavond voor Lommel en niet voor PSV.
  Maar noem me eens een paar goede Nederlandse spelers die in Belgie de kost verdienen.
  Ik weet dat Adrie Koster het als trainer moeilijk heeft.
  Eigenlijk zou ik graag zien dat het Belgische nationale team weer eens opstond.
  Dan hebben ook de zuiderburen iets om trots op te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s