DEFENDERS LIKE PENDERS


Rob Penders hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Op zich niets opzienbarends, ware het niet dat dit toch een merkwaardig manco markeert in de voetballerij. Het manco van de gemankeerde voetballer die het desondanks bestaat om een  lang betaald voetballeven beschoren te zijn. Nochtans is mijn gevoelen over het type Penders een mixture van mankement, verwondering en appreciatie.

Mankement omdat er met het type Penders  iets fundamenteels mis lijkt te zijn  met de kwaliteitseis en het niveau van het voetbal in het algemeen en die van een verdediger in het bijzonder. Verwondering vanwege de schijnbare moeiteloosheid waarmee dit type toch, met een allesbehalve karikaturale carrière, op de been is gebleven. Appreciatie voor de ongetwijfeld, in dubbel opzicht kopsterke en karaktervolle wijze waarop onze Rob zich handhaafde onder de, maar wel op zijn eigen, top. En nooit geschaafd, want te beschaafd.

Kennelijk kunnen de Penders-en, de Brandts-en(!), de Wisgerhofs, maar ook de Van Buytens, de Carraghers, de Puyols, ja zelfs de Materazzi‘s op een of andere wijze hun gebrekkige techniek en merkwaardige motoriek compenseren. De een met inzicht, de ander met duelkracht en een enkeling met brute – veel te lankmoedig beoordeelde – aanslagen. Misschien zijn ze wel beter dan ze ogen en dan wij denken dat ze vermogen. En ze hebben de niet te onderschatten functie van pispaal die de ander doet geloven dat hij ook minimaal zo’n voetbalcarrière had kunnen hebben. Evenwel bedankt, Rob. Het is ‘mooi’ geweest. Het zag er niet uit, maar je was een heer in het voetbalverkeer. En als je verstandig bent, zien we je hier nooit meer.

Advertenties

23 Reacties op “DEFENDERS LIKE PENDERS

 1. Haha, hulde Mazuro, voor dit treffend verhaal.

  En, Rob bedankt voor de lelijke doch effectieve jaren!

 2. Juist dit soort spelers worden de Held bij clubs als NAC. Ruim 11 jaar lang voorop in de strijd, uitgegroeid tot de absolute leider en nooit op een foutje te betrappen! En het mooiste aan deze held is toch wel zijn moeizaam ogende loopje en het gezicht alsof alles pijn doet. Hulde!

 3. Liefhebbend Voetbalhart

  Inderdaad, voor liefhebbende voetbalharten is het vertrek van Penders geen ramp. Toch verdient deze lange, lome , leptosome, lullig ogende verdediger respect voor het standhouden in een wereldje zijns ondanks. In VI lezen we dat Penders, eerdere stelligheid ten spijt, toch in de voetballerij wil terugkeren. Niet doen Rob! Wees blij dat je het met jouw beperkingen zo lang hebt uitgehouden en begin een ander leven. Het ga je goed!

 4. Gaat dit ook over Rob Leek toevallig?

  • Mijn god! Dat ik De Leeks over het hoofd heb gezien! Het archetype Rob Penders!!Mijn excuses voor deze omissie. Alle Turken heten Ali en alle ingelijfde verstijfde verdedigers heten Rob.

 5. Je kunt wel zien dat jullie nooit in het stadion zitten om hem te zien spelen. Anders had je hem wel beter ingeschat. Heeft een inzicht waar een heleboel voetballers van kunnen dromen.
  Slecht stuk dit zeg!

  • Uit dit ‘slechte’ stuk blijkt hopelijk waarom wij niet voor Penders in het stadion (zijn) gaan zitten. Maar als je het stuk ‘goed’ leest, zul je zien dat er aan zijn inzicht niet wordt getwijfeld. Integendeel! Anders was ie nooit zo lang en zonder onnodige overtredingen op de been gebleven. Wij hopen slechts dat ditzelfde inzicht hem ervan weerhoudt in de voor hem té onbeschaafde voetbalwereld rond te blijven hangen.

 6. Leer aub eens een normaal column schrijven.
  Hier is totaal niet door te komen. Ik vraag me ook echt af wat je met dit column wilt bereiken.

  Als je een grappig column wilt maken, zorg er dan in ieder geval voor dat het makkelijk leest.

  • Dank voor de tip, badeend. In het vervolg zullen we proberen een normaal column te schrijven. Normaal is natuurlijk veel leuker en spannender dan abnormaal.

 7. Als jullie vaker in het stadion hadden gezeten hadden jullie wel met meer respect over Rob Penders gesproken.
  Ondanks zijn lengte en looptechniek en nog wat dingen wat hij mist is hij 11 jaar moeiteloos op de been gebleven in de eredivisie en daarnaast was hij elk jaar 1 van de uitblinkers bij Nac Breda.
  Daarnaast is Rob Penders een uitstekende prof die ook veel kijk heeft op voetbal en daarom ook terug wil keren in de voetballerij om zijn kennis over te brengen, wat meer dan terecht is.
  Zo’n stukje met ‘grappige’ dingetjes erin is dan ook gewoon niet gepast aangezien Penders 1 en al respect verdiend.

  • De bij Voetblah alom gerespecteerde Penders – want lang niet iedereen krijgt de eer van een door Voetblah aan hem gewijde post – elk jaar ‘1 van de uitblinkers bij NAC Breda’ is, zegt meer over het niveau van NAC dan over dat van Penders. En ook meer over het niveau van degenen die vaker in het stadion zitten.

 8. Ik vind dat er in dit stuk met veel te veel minachting wordt gesproken over Rob Penders. Wanneer jullie je iets meer verdiept hadden in hem zou je totaal anders over hem oordelen. Penders is een aanwinst voor elke club, zowel als speler of in een andere functie. Ik hoop daarom dat jullie voortaan iets beter nadenken voordat jullie zulke nonsens op jullie website zetten. Zelfs ik als geen NAC fan zijnde zie dit.
  Groot respect voor Penders!

  • Aangezien ik het standpunt huldig dat iedere, enigszins ‘normale’ respons een reactie verdient, toch even het volgende: wees allen toch een beetje minder scheutig met grote woorden als (gebrek aan) ‘respect’ en ‘minachting’! En verder: goed lezen en vooral verstaan is ook een kunst. Misschien wel als ‘linkse hobby’ binnenkort niet meer gesubsidieerd…

 9. Wat een hoop ophef om een redelijke colomn over een middelmatige voetballer.
  Het publiek roert zich!

 10. Mazuro, Mazuro, Mazuro…denk je nog weleens aan mijn goedbedoelde advies?

 11. Diederik (sorry dat ik deze naam slechts moeizaam 1x geproduceerd krijg..), nee, ik denk nooit meer aan jouw ‘goedbedoelde advies’. Jij nog weleens ooit aan mijn antwoord?

 12. Gisteren werd de Lakes door der Morser geattendeerd op bijgaande beschouwing van Ons Mazuro. En de toevoeging daarop over de Lakes… Nou, beste Mazuro, ik moet je helemaal gelijk geven. De Lakes voelt dan ook veel verwantschap met collega Rob P. en in het bijzonder met zijn motoriek. Voor ons komen de mensen niet naar het stadion danwel lommerrijke sportpark. En eindigt een 1-tegen-1 potje op de training steevast in een bloedeloze 0-0; tot wanhoop van de trainer. Maar ja, je hebt in wedstrijden toch wel iets aan deze jongens. En vaak zijn ze ook erg waardevol in 3e helften (daarin kunnen zij zich vaak wel vele frivoliteiten veroorloven, wat zij dan ook graag doen). Overigens heb ik net even gezocht op Youtube naar mooie Rob Penders momenten. En ja natuurlijk: alleen maar beelden van Rob buiten het veld. Herkenbaar voor ondergetekende… Misschien tijd voor een community voor dit type spelers. Overigens ben ik van plan om de heer Penders te gaan benaderen om samen (in navolging van Wiel Coerver en Michael Owen) een voetbal-dvd op de markt te brengen. Eentje met een onuitputtelijk aantal oefeningen voor de stijve onderrug. Zodat vele soortgenoten ook het optimale uit hun lange stijve voetballichaam kunnen halen. Overigens: geef mij maar Penders i.p.v. Wesley. Met vriendelijke groet! Lakes

  • Zo is het Rob! Bovendien, zoals al vermeld via Twitter en het DVVA-gastenboek, de wereld is vol van WikiLeaks, maar De DVVA heeft WeakyLeeks/Lakes. Hou ons op de hoogte over de community en voetbal-dvd, waar absoluut een markt voor is en die niet in de laatste plaats zal worden gepromoot door Voetblah en Mazuro in het bijzonder.
   Met stijve, doch welgemeend vriendelijke groeten, Mazuro

 13. Pingback: LEONARDO PENDERS: Exemplarisch slachtoffer van softe voetbalsector |

 14. Pingback: ZONDER COMMENTAAR |

 15. Pingback: OPLUCHTING OVER VAN DER STRUIK |

 16. Pingback: DE RAPPORTCIJFERS VAN BONFIM COSTA DANTE |

 17. Pingback: DE BESTE LELIJKE VOETBALLERS OOIT: Paul Scholes |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s