UNA: Unieke Nobele Actie

 

We leven  in een uitgesproken ‘onsportivitijd’. Gelukkig zijn de luis in de pels van Bakkal én Ajax zelf met haar ridicule maatregel langdurig afgestraft. Hoewel.. De huidige subtobber zou zichzelf niet zijn als het niet in beroep zou gaan. Maar meer dan genoeg hierover. Ostentatief een schorsing provoceren, opzichtig gesouffleerd door The Special One  – we negeren het met bloedend hart. De triesttreurige trend van de colletjes, shawls en dassen om de halsjes van de hedendaagse mietjesvoetballer – we laten het handenwringend liggen. Evenals de tsunami van boekenpillen over Buiten(spel)spelers zoals Van Gaal, Van Hanegem, Mulder en Hiddink cum suis. O, sorry Louis, jij hebt een andere, monumentale uitgever.

Want wát  is het goed te vernemen dat onvervalst sportsmanship nog bestaat! En laat dit nou uitgerekend zijn bewezen door een club die resideert onder de rook van Mazuro! De Veldhovense (Zeelst voor de autochtonen) Zondaghoofdklasser B en fiere koploper UNA speelde afgelopen zondag tegen EHC/Heuts in Hoensbroek. UNA-speler Erwin Isbouts trof met een * Suárezje doel, maar anders dan bij de desperate Uruguayaan bleek dit niet de opzet te zijn.

Dát de spelers van UNA hiertoe besloten, is al een unicum op zich. Maar het zijn vooral de ogenschijnlijk snelle, unanieme beslissing en schijnbare vanzelfsprekendheid die verbewondering wekken. Let vooral ook op de arme Isbouts (7), die aanvankelijk vruchteloos probeert duidelijk te maken dat het allesbehalve een bewussie was. Het is ook wel erg verleidelijk als de keeper zó ver voor zijn goal staat… Maar chapeau UNA-mannen! Dat driekwart van de Voetblah-redactie zijn geboorteplaats met jullie mag delen, vervult ons met gepaste trots. Jullie actie verdient landelijke bekendheid en waardering. Moge deze post daartoe een bescheiden bijdrage leveren. Dit was een sportieve Topprestatie.  Met de klasse van de aanstaande kampioen.

* Ps. Toegegeven, deze nobele actie kent wel haar precedent. Eigenlijk was het een Vertonghentje, want 4 jaar geleden deden (toen nog) Jantje én uitgerekend Ajax II, exact hetzelfde tegen Cambuur voor de beker.

Advertenties

4 Reacties op “UNA: Unieke Nobele Actie

 1. Dit moet toch koren op de molen zijn van Trapatoni! Ook al is het dan geelzwart ipv roodwit, herkenbaarheid volop! Ben dan ook zeer benieuwd naar zijn reactie, ook al moeten we daar dan ruimschoots de tijd voor nemen…

 2. Je hebt gelijk Wiebe….hier moet ik op reageren.
  Sportiviteit is een heel groot woord.
  In de week van de beet van kannibaal Suarez zie je ook dit.
  Mazuro en consorten bedankt dat UNA, de trotse lijstaanvoerder in het zonnetje wordt gezet.
  Ik ben dan geen geelzwarte fan maar een roodwitte maar alles wat positief is(in de voetballerij) kan ik waarderen.
  Het bijpassende filmpje geeft dat nog eens aan.
  Het was wel degelijk een wedstrijd-de nummers 1 tegen 2 en als je dan zo een goal weggeeft.
  Het kan je ook punten kosten.
  Wiebe, je hoeft er niet zo veel tijd voor te nemen.
  Maar vaak besteden we te weinig aandacht aan mooie dingen.
  Het geval Suares dat kan ik in 2 minuten afhandelen.
  Alstublieft geen aandacht voor deze nare verschijnselen.
  En dan de mopjes die er verschijnen.
  Wat is het lievelingseten van Suares????
  Broodje Bakkal.

 3. Pingback: DE TOPKLASSE: WIE GAAT ER DEGRADEREN OP ZONDAG? |

 4. Pingback: PAPA IS OUD GEWORDEN |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s