RUUDS RECHT

Ruud van Nistelrooy lijkt me nou echt een aardige kerel. Eentje die je er goed bij kunt hebben. Of je nu een Brabants zomerfeest, een droevige Engelse pub, een plakkerige Duitse Bierstube, of een hippe Madrileense loungebar wilt bezoeken, met Ruud aan je zijde heb je een leuke tijd. Althans, dat gevoel geeft hij je. Maar je moet wel op je tellen passen, want voor je het weet is ie gevlogen. Neemt Ruudje gewoon de eerste de beste privéjet naar een beachbar van een vriend van ‘m, omdat ze daar betere muziek draaien bijvoorbeeld.

Ruud is in dat soort dingen wat wispelturig. Zo wisselt Ruud in een restaurant vaak van eten als ie merkt dat zijn buurman iets van de kaart heeft weten te plukken dat er lekkerder uitziet dan zijn eigen eten. Ook heeft hij ooit, naar aanleiding van een sms van een ploeggenoot, al na drie dagen de Bermuda-eilanden verlaten om zijn vakantie voort te zetten op de Malediven. Het zou daar allemaal net iets mooier zijn. Waarom handelt Ruud op deze manier? Ruud is allergisch voor onrecht. Vooral als hij het gevoel heeft dat hemzelf onrecht wordt aangedaan.

Op die momenten verliest Ruud zijn geduld en verdwijnt zijn altijd aanwezige aura van aardigheid. Geloof dan ook maar dat het gespookt heeft in het spelershotel waar Hamburger SV afgelopen weekeinde, in aanloop naar de wedstrijd tegen Schalke 04, overnachtte. Niet te beroerd om, voor eigen gewin, zijn team in de steek te laten, dreigde Ruud om de volgende dag niet te spelen teneinde een (re-)transfer af te kunnen dwingen naar Real Madrid. Ruud vond, en vindt nog steeds, dat HSV hem onrecht aandoet, door hem niet te laten verkassen. Niet omdat hij er sportief of qua aantal duels en goals op vooruit zal gaan, maar omdat hij zich in Madrid in ieder geval niet zelf hoeft te scheren.

5 Reacties op “RUUDS RECHT

 1. Ruud van Nisterlrooij is inderdaad een van de aardigste jongens uit de voetballerij.
  Hij is zichzelf gebleven en heeft weinig vijanden.
  Respect krijg je en hij krijgt het.

  Dat hij nu in die vervelende Duits-Spaanse situatie zit is heel vervelend.
  Maar heeft hij dit wel slim gespeeld?
  Is hij niet weer wispelturig op zijn oude dag?
  Wil hij zijn zin niet niet krijgen?

  HIj gaat van Real Madrid naar HSV en is daar volgens zeggen heel blij mee.
  NU komt hij weer aan spelen toe.
  HSV koestert Van Nistelrooij en is heel blij met hem.
  Maar nu gaat Ruus moeilijk doen en hij wil weer terug nar Madrid omdat daar weer kansen liggen volgens hem.
  Hij dreigt HSV weg twe gaan en niet meer te spelen.
  Dat is niet aardig.
  Je hebt een contract.
  Je komt miet geloofwaardig over om weer terug te gaan naar Real Madrid.
  HSV is dan bedankt.

  Zou het niet zijn dat Ruud onder Mourinho weer resultaten ruikt?
  HSV doet het onder Veh helemaal niet zo denderend.

  IK vind Ruud een geweldige peer maar de kool die hij de Duiutsers gaat stoven….neen dat is niet fair…ik zou haast zeggen dat is niet des Ruuds.
  Die jongen moet gewoon zijn contract als een gentleman uitdienen.
  Je maakt je volkomen belachelijk met dit op en neer gedoe.
  Na Real Madrid -als het doorgaat-wil hij vast weer terug naar HSV,

 2. Pingback: Voetballinks Doordebenen

 3. wis·pel·tu·rig bn, bw veranderlijk
  Hoewel dit wellicht meer van toepassing is op het huidige bestuur van ons, of in ieder geval mijn, aller AFCA. Mag het op zijn minst wonderlijk heten dat Ruud wispelturig gedrag wordt verweten..
  De beste man heeft ooit op een mooie zomeravond zijn hart verloren in Madrid. Het verlangen om in het maagdelijk wit als el Galactico door het leven te mogen gaan zou door Freud onmiskenbaar worden erkend als Ruuds primaire drift.
  Daar komt nog bij dat het zijn oude clubs zijn die hem deze wispelturigheid hebben bijgebracht. Na veel bombarie kan ManU niet ontkennen spijt te hebben, of hebben gehad, van de verkoop van ‘Van Gol’. Samen met Real, dat eerst zonder, maar dan toch liever met Ruud door het leven gaat, zijn het juist de clubs die het woord wispelturig in onze dikke van Dale hebben gezet. Maar ach, als het gaat om een goede scheerbeurt of een andere verleidelijke doch zeer overbodige luxe, zijn wij dan niet allemaal, net als de voetballerij, een heel klein beetje wispelturig?

 4. Pingback: RECAPITULATIE |

 5. Pingback: MOET/MAG ROBIN VAN PERSIE DE KONINKLIJKE TROTS EREN? |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s