WEEKENDPOST: Pi-Air

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Pierre van Hooijdonk de functie van assistent-bondscoach gaat bekleden in Turkse dienst. De kwalificatie is al vier wedstrijden onderweg, maar Guus Geluk hoopt met Pi-Air extra skills over te brengen naar zijn voorhoede. De Turken begonnen sterk, maar wisten in de laatste twee duels niet tot scoren te komen. De voormalig vrije-trappenspecialist is geen onbekende in Turkije, omdat hij 2x met Fenerbahce het kampioenschap op zijn naam zette. Laten we hopen dat zijn toevoeging aan de technische stap, de productiviteit en effectiviteit doen toenemen. Dat gun je hem gewoon, want zijn afscheid ‘te velde’ was tenenkrommend om te zien.

Niet alleen zijn afscheidswedstrijd was een deceptie, ook zijn terugkeer bij NAC Breda mislukte faliekant. Iemand die de UEFA Cup op individuele klasse naar Rotterdam Zuid haalde, verdient een mooier afscheid. Daarom zou de kwalificatie van Turkije hem in het zadel helpen op weg naar een succesvolle trainerscarrière. Een betere leerschool dan Hiddink bestaat er niet. En mogelijk kan Mister Free Kick na het EK 2012 het trainerschap van Feyenoord oppakken. Laat Mario Been nog maar anderhalf jaar puin ruimen in De Kuip, dan kan hij met zijn assistent John de Wolf het nieuwe Feyenoord vorm gaan geven.

Het moge duidelijk zijn dat ik Van Hooijdonk hoog heb zitten. Ik denk echter  dat hij geen baan als hoofdcoach moet ambiëren. Het probleem van Pi-Air is dat hij een kort lontje heeft. In het veld resulteerden deze frustraties nog wel eens tot rode kaarten, maar als trainer kan dit leiden tot een rode waas over en binnen de spelersgroep. Ik denk dat hij een type Ruud Gullit gaat worden, want beide persoonlijkheden konden in de nadagen van hun spelerscarrière slecht opschieten met de jongere generatie. En dat is fundamenteel om een team te smeden, want als trainer zul je feeling moeten hebben met de oude en jonge garde. De laatste groep ter bevordering van de ontwikkeling,  iets wat weer belangrijk is voor de funding van je club. En dat is dan weer van essentieel 010-belang!

Een Reactie op “WEEKENDPOST: Pi-Air

 1. Is dat de personificatie van Pierre van Hooijdonck???
  Laten we beginnen met het feit dat het een vakman is, hij kan spelers ECHT iets leren.
  Koppen en vrije trappen a la PI-Air dat zegt iets.
  In Turkijke is Pierre iemand, een man van aanzien.
  Dat Guus Hiddink Pieere erbij neemt voor het nationale Turkse team vind ik op zijn zacht gezegd wel slim.

  Van dat korte lontje…….is dat verkeerd.
  Er moet vuur in een coach zitten, maar wel gepast.
  Voortdurende uitbarstingen….neen dat werkt niet.

  En dan zie ik Hooijdonck ook nog wel eems hoofdcoach worden.
  Of dat bij Feijenoord moet zijn, is de vraag.
  Pierre blijft een opmerkelijk figuur in de voetballerij.
  Dit soort menmsen moeten we koesteren ,kansen geven en fouten laten maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s