QADHAFI VOETBALT GEWOON DOOR (maar niet in de zaal)


Hoe revolutionair de ontwikkelingen in de Maghreb zijn, zal Wikipedia ons leren. Het staat evenwel buiten kijf dat hier sprake is van ongekend snel opeenvolgende gebeurtenissen met een hoog Big Brother-gehalte. Een format waarop John de Mol stikjaloers moet zijn. Vroegen we ons eerder af hoe het voetbal zich hield in Egypte – eenzelfde vraag werpt zich nu op aangaande Libië. En waar in Egypte alles tijdelijk werd afgelast omdat het stenen, kogels en schoenen als pijpenstelen regende, daar wordt in de Libische Premier League vooralsnog gewoon gevoetbald. Want er is niks aan het handje. Althans volgens de Blatter van Libië, Moammar al-Qadhafi.

Zou Barclays ook de hand hebben in deze Premier League? Dat hoeft geen verbazing te wekken, het bankwezen, Modern Football én Qadhafi kennende. En of de kolonel, net als Mubarak, ook voetballiefhebber is..? Zo goed kennen we hem nou ook weer niet. Wel heeft ie een nazaat met voetbalaspiraties, die nog getraind is door Piet Hamberg. Bij misschien wel de meest Arabische club ooit, Al Ahly. Het lijkt erop dat Piet de enige Hollandse trainer is die Libische oliedollars heeft opgestreken en dat is vreemd. Moeten we het verder dus doen met de vingerafdrukken van Gullit die via Berlusconi in handen van Qadhafi zijn gekomen. In Tripoli

Tijdens de zoektocht naar meerdere Libische voetballers stuitten we op RKVV Waalre met een opmerkelijk bericht (even naar  beneden  scrollen) en herkenbare gezichten voor de familiaire tak van de Voetblah-redactie. Maar veel verder komen we niet. En de nationale ploeg dan? Tsja… Saillant genoeg eindigde de eerste de beste(..) interland in 1953 tegen – of all oliestaten – Egypte meteen in de grootste nederlaag tot dusver: 10-2! Daar staat dan weer wel een 21-0! -victorie op Oman tegenover. Maar wij begrijpen volkomen waarom onlangs de beide futsal-interlands tussen België en Libië niet zijn doorgegaan. Met al die chaotische stuurloosheid in België zou dit onverantwoord zijn geweest. Naar verluidt heeft Qadhafi onze zuiderburen nog twee weken de tijd gegeven om orde op zaken te stellen. Te beginnen met Michel Preud’homme.

Advertenties

6 Reacties op “QADHAFI VOETBALT GEWOON DOOR (maar niet in de zaal)

 1. Dit is het betere ‘lalala-ik-heb-mijn-vingers-in-mijn-oren-en-mijn-ogen-dicht’-werk, wat Moammar laat zien. En dat-ie een of andere mickey mouse competitie laat doorgaan doet mij dan niet zo veel. Ik waardeer zijn het-hele-volk-staat-achter-mij-mentaliteit, terwijl sommige steden zijn bezet door tegenstanders van hem, meer. En wat denk je van de charmes (lees: geld en wapens) die hij inzet om buitenlandse troepen te werven om de burgeroorlog in zijn eigen land te winnen, om vervolgens met die zelfde charmes (lees: die wapens die de troepen hebben gekregen) er eentje te ontsteken in zijn buurlanden. Is toch chique van hem?

  Nee ff serieus nu: Die man heeft net zo veel realiteitsbesef als de stoel waar ik nu op zit. Oh nee, een stoel heeft helemaal geen realiteitsbesef. Dus die stoel heeft meer realiteitsbesef.

  Maar inderdaad: Als we niet allemaal moesten geloven dat dit echt gebeurd, dan zou je haast denken dat John de Mol himself hierachter zit inderdaad.

 2. Liefhebbend Voetbalhart

  Berlusconi en Kaddafi hebben hun vingerafdrukken op heel wat plaatsen achtergelaten, niet in de laatste plaats op heel jonge grietjes. Maar of Gullit ook dáár de hand in heeft gehad..?

 3. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

 4. Pingback: DE SEPPTER VAN BLATTER |

 5. Pingback: VOETBAL IS GEEN OORLOG (OF TOCH EEN BEETJE?) |

 6. Pingback: WEEKENDPOST: Africa Cup of Nations |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s