THE FABULOUS RYAN GIGGS


Vorige week nog voerde Mazuro een 35-jarige Valerón op in de Heimwee naar-rubriek. Dinsdagavond speelde de 37!-jarige Ryan Giggs wederom een cruciale rol in de CL-kwartfinale Man U – Chelsea. Over beide duels scoorden de Mancunians 3x, waarbij 3x de assist werd verzorgd door Ryan Giggs. In alle drie de gevallen ging er een perfecte aanname vooraf aan de beslissende voorzet van Giggsie. Vooral die bij de 0-1 op Stamford Bridge was magistraal! Een meesterwerkje in triplo!  Subtiliteit in triniteit! Met die ene perfect getimede en getoucheerde aanname passeerde hij en passant zijn directe opponent en lag de bal meteen panklaar voor de eindpass op Rooney. 


Zo’n anderhalf jaar na mijn eerste tribute verdient  The Welsh Wizard opnieuw  een eervolle vermelding. In de dubbele CL-aflevering van werk in uitvoering liet Ryan zien dat hij nog steeds tot de allerbesten behoort. Hij oogde als een ballerina tussen dolende dokwerkers en vormde tezamen met superdokwerker Rooney een klasseduet op eenzame hoogte. Lichtvoetigheid tussen druistig gestamp, kunstzinnigheid te midden van noeste vlijt. Gelukkig is er in Het Nieuwe Werkvoetbal nog plaats voor verfijnd maatwerk. En godzijdank blijken de fijnzinnigen nog steeds van  doorslaggevende betekenis. Giggs is ook het levende bewijs van de stelling dat je op techniek en inzicht langer meegaat. Maar ook van het feit dat ik straks onherroepelijk  weer last krijg van heimwee.

Maar voorlopig hoeven we daar niet bang voor te zijn. Nog minimaal 2 CL-duels mogen we van Ryan fair genieten. En zijn contract bij Man U is alweer met 1 jaar verlengd. Dan zal ie er normaal gesproken bij zijn als het om het echie gaat. Als het draait om de details, om de finesses. Dan mag de oude krijger weer opdraven om het strijdplan van de  sluwe ouwe vos Fergie handen en vooral voeten te geven. Maar verder zal Sir Alex zuinig op hem zijn. En terecht. Want een van de beste voetballers ooit die nog nooit op een groot toernooi is uitgekomen, moet nog even langer mee. Voor de fijnproever, voor de ware liefhebber van het pure voetbal: The Fabulous Ryan Giggs.

Advertenties

2 Reacties op “THE FABULOUS RYAN GIGGS

 1. Giggs is een genie.
  Die gast speelt en trapt puur op techniek.
  Hij passeert als een jonge god en legt de ballen neer ala Ruud Krol daar waar hij wil.
  Jammer dat hij nationaal met Wales niet veel kon bereiken.
  Niet dat Giggs zwak speelde maar Wales wel.

  Giggs is ook de Manchesterspeler die zelden faalde, hij haalt altijd een hoog niveau ….ook op zijn hoge leeftijd.
  Het is een voorbeeld voor de youngsters…zeker wat betreft sportiviteit.
  Hij mag samen met Erwin van der Sar een groots afscheid krijgen.
  Wat dacht je van de treble……alleen zal Barcelona niet meewerken.
  Hoewel een confrontatie Afellay-Giigs heeft ook wel wat.

 2. Pingback: MAN V/H WEEKEND: Paul Scholes |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s