El CLÁSICO IN ANDALUSIË

Mazuro was in Andalusië. In achtereenvolgens Málaga, Granada en Sevilla. Dus uitgerekend  in de 10 dagen dat wij in Spanje vertoefden, vonden El Clásico III en IV plaats. Nu dient Mazuro de vakanties met vrouwlief zoveel als mogelijk voetballuw te houden, maar de kans om deze almaar meer beladen duels in het land van herkomst te aanschouwen, kon ik niet missen. In Málaga de Bernabeu-afgang van Mourinho, Pepe en kornuiten; in Sevilla de Camp Nou heeft iedereen het kunnen zien: the dream was not for Real.

Onwillekeurig denk je toch dat het volop leeft in het land van de wereldkampioen en de twee wellicht meest aansprekende clubs ter wereld. Ook al ben je dan niet in de betrokken steden en het Spaanse sektarisme indachtig. Enige jaren terug ervoer ik eenzelfde verbazing in Istanbul toen Turkije moest spelen voor het EK 2008. Het krioelde er van de mensen die geen enkele belangstelling hadden voor de wedstrijd. Voor een diepgelovige is het moeilijk te bevatten dat er ook ongelovigen zijn. Uiteraard in het besef dat het ook veel uitmaakt op welke plek van de stad je bent. In Málaga was er nog sprake van enige gespeelde animositeit tussen een luttele Realist en enkele Barçadepten. Want ook qua sympathie was Barça de bovenliggende partij. In ‘onze’ wijk in Sevilla was er zo mogelijk nog minder interesse.

Geen tijd gehad om de stadions te bezichtigen, maar wel prachtige arena’s gezien voor El Toro. Zou Ajax misschien de ArenA hebben gekozen om zich stierlijk te vervelen? Málaga CF is zeer eigentijds in bezit van een steenrijke sjeik, de kleurrijke coach Pellegrini en – kent u ‘m nog? – Quincy James Owusu-Abeyie. De FC Granada leidt een anoniem bestaan in de Segundo División A, maar tegen het Alhambra valt nu eenmaal niet op te concurreren. Sevilla moet het even zonder de duivelse derby doen tussen Sevilla FC en Real Betis Balompié (ook wel foutief Betis Sevilla genoemd) omdat de laatste een trapje lager vertoeft. Boegbeeld van de FC is nog altijd het voetbalsieraad Frédéric Oumar Kanouté, die ook bij Mazuro een streepje vóór heeft. En Betis? Kan nooit meer kapot omdat het ooit de noodgedwongen sobere supertechnicus Gerrie Mühren in haar gelederen had. Maar dat is voer voor nostalgici.

Advertenties

2 Reacties op “El CLÁSICO IN ANDALUSIË

  1. Ik heb hem gezien..Gerrie MUHREN…in een kolkend Real Madrid-station.
    Stond hij tijdens de wedstrijd in de middenstip op zijn gemak een balletje hoog te houden(een keer of 20) waarbij iedereen sprakeloos toekeek.
    Geen Madridspeler ondernam actie.
    Dit was nog nooit vertoond.
    Een hoogstandje uit de voetbalgeschiedenis zoals de Panenkastrafschop dat ook was.

  2. Een keer of 20…?! Overdrijven is ook een kunst Toon. Maar het was zonder meer een kunststukje. Medespelers en trainers waren boos omdat het de Madrilenen zou provoceren om ‘m een doodschop te verkopen. Was wel in het Ajax-shirt en (nog) niet als speler van Real Betis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s