OPLUCHTING OVER VAN DER STRUIK

De titel van deze post was een van de vele tweets die eergisteren aan mijn netvlies voorbij trokken. De meeste laat ik met eenzelfde desinteresse aan mij voorbijgaan als, om maar eens een dwarsstraat te noemen: het vrouwenvoetbal, Tour de Jour en de Vierdaagse van Nijmegen. Nieuws over Frank van der Struik, Voetblah’s wanhoop in bange dagen, is daarentegen niet te versmaden. En wanneer er ergens kennelijk opluchting heerst over deze noeste, woeste, vroeg verroeste afweerspecialist, dan willen wij daar natuurlijk het fijne van weten. In de hoop dat de opluchting op ons overslaat en het nieuws dus  inhoudt dat men Frank uit zijn lamentabele lijden heeft verlost. Of beter nog dat hij de eer aan zichzelf heeft gehouden en ons en zichzelf heeft verlost van zijn aandoenlijke, maar o zo desperate, mankerende motoriek.  U begrijpt, wij hebben geen hoge pet op van de voetballer Frank van der Struik. Wij weten niet wat we ermee aan moeten. Dat zegt op zich niets over de persoon in kwestie zelve. Sterker nog, het lijkt ons best een toffe gast. En je mag van een jongen natuurlijk niet verlangen dat ie de kans om zijn droom profvoetballer te worden, laat glippen.

Wij begrijpen echter niet hoe iemand van dit kwalijke kaliber aan dik betalende toeschouwers wordt voorgeschoteld. En Frank is nu toevallig de pineut, maar hij staat eigenlijk model voor een legertje van kreupele, krukkige, krakende, krakkemikkige Kromkamp-klonen, dat op onverklaarbare wijze door de voetballotagecommissie is gekomen. De Vitessenaar kent dus wel degelijk zijns gelijken, want verkeert in ‘goed’ gezelschap. Van Reiziger tot Materazzi, van Penders tot Kruiswijk, van Breuer tot Luzhny. Gebrekkige voetballers, waarvan er ogenschijnlijk duizenden op de amateurvelden rondlopen. Die – dat weer wel – de hoop van elke, van een mooie voetbalcarrière dromende jongeling levendig houden.

De opluchting over Van der Struik bleek echter van geheel andere aard. De verdediger hoeft dus niet geopereerd te worden, ondanks een, naar het zich liet aanzien ernstige, opgelopen knieblessure. En daarover zijn ook wij natuurlijk opgelucht. Merkwaardig genoeg lijken John, Ted en zelfs Merab dat ook. (En Marcel zeker, want de Van der Struikjes zijn koren op de molen van een tot verslagenheid veroordeelde Vitesse-volger). Ik bedoel, dat ze blij zijn voor Frank zelf dat ie niet onder het mes moet, nogal wiedes. Maar opgelucht?! Met die ambities?! Ach, eigenlijk is het maar goed ook. Want altijd nog beter één vaderlandse, stramme struik in de hand, dan tien vreemde Vitesse-vogels in de lucht.

Advertenties

16 Reacties op “OPLUCHTING OVER VAN DER STRUIK

 1. Tsja Vitesse. Ik heb vorige week Hard Gras van Marcel van Roosmalen gelezen, dus dat hij blij is, begrijp ik wel. Maar inderdaad, als je pretendeert voor de top mee te doen dan zul je toch moeten proberen om onder andere vd Struijk te verkopen en betere spelers proberen binnen te halen.

  Off-topic: Die foto van de adelaar, is dat niet de Adelaar van Go Ahead Eagles? De rood-gele linten en het decor op de achtergrond dat sterk op de Adelaarshorst lijkt roepen dat vermoeden bij mij op.

  • Helemaal niet off-topic koningskeeper: je zou zo maar eens gelijk kunnen hebben. Ga het meteen aanpassen, want we willen wel to the point zijn. Bedankt voor je opmerkzaamheid.

 2. Waarom wordt er hier een lastercampagne gevoerd tegen Reiziger? Wie had er in zijn interlandperiode dan back moeten staan?

  • Geen idee. Elke back met iets meer voetballende kwaliteiten was goed geweest. Maar gebrek aan beter (minder slecht), maakt Michael nog geen betere voetballer. Maar lastercampagne? Niet overdrijven Karrel; hij komt nu even min of meer toevallig wat vaker in beeld. We zullen ‘m voorlopig met rust laten.

 3. Elke back met iets meer voetballende kwaliteiten. Noem een naam dan. Bedenk wel dat een team ten alle tijden balans moet houden, of vindt men bij Voetblah ook dat Van Aerle geen interlands had mogen spelen?

 4. Kom op zeg. Michael Reiziger is gewoon de negroide Van Aerle. Feit blijft dat ik erg teleurgesteld ben in Voetblah wat betreft Michael Reiziger.

  • Ha ha, de negroide Van Aerle! Mooi gevonden Karrel. Toch mag Michael Berry’s schoenveters nog niet strikken. Berry was ooit postbode, maar Michael heeft zowat het postbode-voetbal uitgevonden. Simpelweg omdat een pass over meer dan 2 meter nog teveel gevraagd was. Maar toch even ter volledigheid: je kunt niet anders dan respect hebben voor de carrière van Reiziger, maar tegelijkertijd is het zowel fascinerend als onbegrijpelijk dat iemand met zulkeen beperkte technische bagage het letterlijk zo ver schopt. Ik heb hem meerdere malen betrapt op handelingsverlegenheid, een profvoetballer en zeker een international onwaardig. Waarvan akte.

 5. Allemaal hele mooie woorden, maar hij heeft onder 4(?) bondscoaches een basisplaats gehad. Bovendien heeft hij bij zeer respectabele clubs een aanvaardbaar aantal wedstrijden gespeeld. Je maakt mij niet wijs dat al die mensen het verkeerd zien. Bovendien is het een back. Nou niet echt de sleutelpositie, echt een positie voor iemand die zich schikt naar het team. Iemand die iets minder is dan de rest, maar uitstekend in zijn rol kan spelen. Ik heb nog steeds geen alternatieven voor Reiziger gehoord trouwens.

  Niet dat we hier ooit uit gaan komen, maar ik heb toch niks beters te doen.

 6. Je kunt Reiziger ook prijzen voor het feit dat hij besloot zijn rol als aanvaller op te geven en mee te doen in het experiment om back te worden. Clyde Wijnhard weigerde en bleef spits. Zou die ooit spijt hebben gehad?

 7. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

 8. Toch heeft hij nog in de Premier League mogen spelen als spits… Al was dat inderdaad iets te hoog gegrepen.

 9. Pingback: DE PARADOX VAN VITESSE |

 10. Pingback: GOUDEN BAL? LEVE DE LODEN SCHOEN! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s