ODE AAN: Antonio di Natale

Het fenomeen odes is op Voetblah meestal voorbehouden aan onze nestor Mazuro, maar voor het subject van vandaag maakt Mr. Voetblah een uitzondering. Antonio di Natale  is namelijk een held. En eentje die in Nederland relatief onbekend is. Natuurlijk, we kennen hem als de nummer 10 van provincieclubje Udinese en misschien ook wel als een van de vele potentiële net-niet spitsen van de Azzuri: Iaquinta, Toni, Amauri, Gilardino, Quagliarella, Lucarelli enz.

Maar Di Natale is anders. Hij is kleiner, beweeglijker, slimmer, sympathieker en veelzijdiger dan de rijzige, monomane specialisten van hierboven. Het belangrijkste argument is echter simpelweg dat de dribbelaar veel meer doelpunten maakt dan zijn concullega’s; in de afgelopen twee seizoen prikte hij er liefst 59 in. En daarbij maakte het niet zoveel uit of hij nou als 10, als linksbuiten, rechtsbuiten of spits stond opgesteld. Bezie dit lijstje en concludeer dat Di Natale na de halfgoden Messi en Ronaldo simpelweg de meest effectieve speler in Europa is van de afgelopen jaren.

Frappant is bovendien dat Di Natale zijn recentelijke topseizoenen beleefde op 32 en 33-jarige leeftijd. Terwijl zijn teamgenoten Cristian Zapata (Villarreal), Gokhan Inler (Napoli) en Alexis Sanchez (Barcelona) momenteel zijn of worden weggekocht hoort  Di Natale bij Udinese zoals generatiegenoten Totti en Del Piero bij Roma en Juve horen. Toch mooi dat het voetballand in verval Italië nog ruimte biedt voor het uitgestorven ras der clubtrouwe voetbalvedettes. Het moge nu duidelijk zijn dat Antonio di Natale hier zeker toe behoort.

Advertenties

Een Reactie op “ODE AAN: Antonio di Natale

  1. Dat het fenomeen odes meestal aan Mazuro is voorbehouden, daar zullen de fenomenen Van der Struik, Reiziger en trawanten wel anders over denken, vrees ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s