MARKANTE PROFESSIONALS IN HET AMATEURVOETBAL

Afgelopen zaterdag maakte Ricky van den Bergh zijn entree op de amateurvelden. Sportvereniging Spakenburg is de ‘gelukkige’. De Hagenees leek enkele weken geleden helemaal rond te zijn met de plaatselijke Fc uit Lienden. Dit huwelijk heeft 8 dagen mogen duren, waarna Ricky vanwege persoonlijke omstandigheden zijn contract liet ontbinden. En zo begint het Enfant Terrible in de Topklasse waar hij eindigde in het profvoetbal.

De vrije-trappenspecialist, met als habitat van de mat op de lat, had aangegeven de buik vol te hebben van het betaalde voetbal. De criticasters, mentale druk, publieke opinie: alles werd hem te veel. Van den Bergh was eraan toe om in de herfst van zijn carrière zijn hobby in de luwte uit te oefenen. Deze valse start heeft echter direct weer alle negatieve aandacht op hem gevestigd. Jammer, want voor deze ras-Hagenees kom ik graag een keer naar Sportpark de Westmaat.

Zijn irritante trekjes vormen veelal reden tot gespreksstof. Maar ik houd van dit type voetballers. Spelers die een  toegevoegde waarde, want een enorme dosis zelfoverschatting hebben. Dit type voetballers verdraagt zelden kritiek, kan niet tegen zijn verlies en incasseert en accepteert met enige regelmaat een rode prent. Mateja Kezman, Barry van Galen, Zlatan Ibrahimovic, Pierre van Hooijdonk, allen spelers die uitblinken op beide fronten. De meesten hangen hun schoenen – na het beëindigen van hun profcarrière – aan de wilgen. Juist degenen die de amateurvelden betreden, moeten we in ere houden!

5 Reacties op “MARKANTE PROFESSIONALS IN HET AMATEURVOETBAL

 1. Mooie zomerpost. Je hoeft eigenlijk alleen maar lekker lui achterover te leunen en al die mooie plaatjes aan je voorbij te laten trekken.

 2. Liefhebbend Voetbalhart`

  Kan in dat voorbeeldrijtje Mateja Kezman niet zo goed plaatsen. Was/is wel een ‘mannetje’, maar toch niet van het kaliber van de rest.

 3. Kan ik me in vinden. Toch vind ik dat Kezman specifieke kwaliteiten heeft, hij stond bij PSV altijd op de goede plaats om de aanval af te ronden. Hij is toch tweemaal ruim boven de 30 eredivisie goals geëindigd, een mooie prestatie. Het sierlijke van de andere spelers ontbreekt bij hem wel.

 4. Jammer dat Ricky van den Bergh naar de amateurs gaat.
  Eigenlijk is hij daar qua capaciteiten te goed voor.
  Ik moet zeggen dat zijn instelling niet echt de juiste was voor het profvoetbal.
  In dit rijtje hittepetitten mag je van mij ook Ricardo Moniz zetten.
  Die heeft er helemaal niet uitgehaald wat er in zat.

 5. Pingback: RONALD KOEMAN DOMINEERT ZELFS DE SEIZOENGIDS |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s