DE VERRASSING VAN DE EREDIVISIE

Paf! Het seizoen is begonnen. Neen, dit is geen terugblik op de strijd om de JC-schaal (Ajax was veel beter, maar Twente heeft Ruiz), dit is de eerste reguliere Voetblah-post van jaargang 2011-2012. Wees welkom lieve lezer, kom steeds weer terug en blijf ons voeden. We trappen dit jaar af met een prognose. Supergewaagd is ie niet, vroeg is ie wel en u mag er ondergetekende keihard op afrekenen.

De verrassing van de Eredivisie wordt dit jaar VVV Venlo. Dat komt ten eerste door de trainer, Glenn de Boeck, die een heuse kroonprins genoemd mag worden. Naar verluidt joeg hij de Venlonaren al begin juli dag in, dag uit de heuvels over en de bossen door. Met de conditie zit het bij geelzwart dus wel goed. Daarnaast kocht VVV slim in; vooral op het middenveld. Er staat nu een uiterst sterk schakelblok met Meeuwis (ervaring!), Maguire (diesel!), Molhoek (vernuft!) en Cullen (dynamiek!).

Achterin zijn er wel wat twijfels, maar het belangrijkste is dat er met Gentenaar een gouden doelwachter staat. Voorin komt er, op de geruchten afgaande, nog een ‘betere Boymans’ bij, terwijl Voetblah stiekem fan is van de lange veulenpoten van Uchebo. Bovendien is er met Yannick Wildschut een potentiële revelatie binnengehaald. Bij Zwolle was ie nog wat te groen voor een basisplaats, maar de potentie droop er al vanaf. Kortom, VVV Venlo is in de winterstop al veilig, terwijl NAC, Excelsior en RKC Waalwijk, maar ook De Graafschap en Heracles het lastig gaan krijgen.

Of niet soms?!?

17 Reacties op “DE VERRASSING VAN DE EREDIVISIE

 1. Ik denk dat ze vooral aan Meeuwis veel plezier gaan beleven. Was bij Feyenoord een van de beteren in de 2de seizoenshelft.

 2. Nu Mazuro….je bent niet bang met je voorspelling.
  VVV gaat er uit.
  Let op mijn wijze woorden.
  Het is daar in venlo allemaal te groen en net niet.
  De ploeg is gespeend van ervaring en mist een echte spits.
  Niet dat die Boymans nu zo goed was.
  De Graafschap met hun oppurtinisme sla ik hoger aan.
  De komst van Meeuwis is prima….die jongen kan voetballen.
  De trainer mag zich bewijzen.
  Je bewijzen bij VVV is nog niet zo eenvoudig.
  Je kunt beter ADO of Groningen trainen.
  Wij spreken elkaar op het eind van het seizoen of VVV inderdaad de revelatie was.

 3. Geen vertrouwen meer in Darl & Willy? Heracles lijkt me toch weer goed voor een plek in het linkerrijtje.
  En volgens VI loopt er een nieuwe ‘Bomber’ rond bij NAC. Vorig seizoen topscorer in de eredivise voor A-jeugd (net als Ali Elkatabi & Brutil Hose in een ver verleden trouwens) en begeerd door alle Engelse topclubs.

 4. Sorry voor de foutieve persoonswissel.
  Op een gegeven moment ga je alles toeschrijven aan 1 voetbalkenner.
  maar mijn bewering blijft overeind.
  VVV niet te hoog inschatten.

 5. Willie Overtoom zal niet bij machte zijn om in zijn eentje Heracles te dragen. Het verlies van Fledderus is groot en ik heb het gevoel dat het allemaal een beetje over zijn top is.

  Hee, dit is ook een VVV’er natuurlijk: http://www.vi.nl/Nieuws-item/204410/VVVspits-Musa-maakt-indruk-op-WK-in-Colombia.htm

 6. Hoewel ik mij er terdege van bewust ben,dat Voetblah zich graag in de rafelranden van het professionele voetbal nestelt, lijkt het mij een kleine moeite om namen goed te schrijven. Het is Maguire. Barry Maguire.

  • U heeft helemaal gelijk, is inmiddels hersteld. Zelfs ik als zelfverklaarde supercorrector heb het over het hoofd gezien. Maar ja, ben ook van de generatie Barry McGuire die de vorige eeuw bezong als ‘The Eve of Destruction’…
   Onze excuses, ook voor de late reactie, maar ja, mooi weer hè. Uw opmerking over die rafelranden kunnen wij overigens in dit verband niet zo goed plaatsen.
   Voor de liefhebbers: http://www.youtube.com/watch?v=ntLsElbW9Xo

 7. Heracles krijgt Duarte er bij. Over mogelijke surprises gesproken….

  Maar VVV, ik weet het niet. Krijgen het zwaar genoeg om De Graafschap en Excelsior onder zich te houden voor de plaatsen 16 en 17 vrees ik. Al is Meeuwis ook in de kleedkamer een goeie, volgens Mario!

 8. Ik ben bang dat ook Feyenoord het héél lastig gaat krijgen. Ze gaan niet degraderen, maar opnieuw ontbreekt het aan een goalgetter. Ook voor Excelsior wordt het een moeilijk seizoen. Een aantal bepalende spelers zijn vertrokken. Verder ben ik ook benieuwd hoe NEC het verlies van Bjorn Vleminckx gaat opvangen..

 9. Nwofor scoorde vandaag 2x voor Nigeria onder 20 en word de nieuwe spits van VVV

 10. Pingback: Lazy saturday Doordebenen

 11. Molhoek speelt niet eens. Wat raar.

 12. Molhoek werd tijdens de 1e wedstrijd tegen Utrecht vlak na te zijn ingevallen, weer teruggestuurd en was dus de volgende wedstrijd geschorst. Wel blijven opletten Karrel!

 13. Mea Culpa. Vakantie….

 14. Maar je bent terug, dat moge duidelijk wezen!

 15. Pingback: HET MALHEUR VAN DE ENTRAÎNEUR |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s