REAGEREN, ANTICIPEREN, IMPROVISEREN EN TOCH DOSEREN

Wat doet een stukjesschrijver als ie ’s morgens vroeg zo maar opeens voor het blog wordt gezet? En dan met name een scribent die ’s morgens net zo snel op gang komt als zeg maar Orlando Engelaar. Hij mag niet blokkeren, niet panikeren, maar moet snel reageren, anticiperen en improviseren en toch blijven doseren. Het lijkt wel alsof ie weer in het veld staat zoals vroeger. Laat ie zich in met de waan van de dag, weerstaat ie de verleiding om goedkoop en obligaat te scoren? Stort ie zich dus, in het gezelschap van velen, op Ola Toivonen, de notoire tenentrapper? Nee dus. Mengt ie zich in de kudde Nostradamussen die de kampioenen en degradanten voorspellen? Voetblah is onvoorspelbaar, dus.. De verrassing van de Jupiler League of die van de Topklasse? Vergt toch iets meer en vooral een andere voorbereidingstijd  dan de vroege morgen om in die bierkelder af te dalen. En voor de topamateurs hebben we ervaringsdeskundigen in huis die zich ongetwijfeld nog zullen laten gelden.

Moeten we het gaan hebben over de aftrap van Voetbal International, waar voorspelbaarheid tot kunst is verheven? Of over JC’s onnavolgbare wegen die het medialandschap splijten met een kracht waarvoor een atoombom zich nog zou schamen? Gaan we maar weer die flierefluiters dissen, die – godbetert! – het nóg meer achter de ellebogen gaan krijgen?! Driewerf nee! Want Voetblah dwaalt nu eenmaal graag van de kudde af óf, zoals een commentaar op de post van gister luidde, nestelt zich zo graag in de rafelranden van het professionele voetbal. Wat dit ook moge betekenen, het klinkt goed.

Nee, Mazuro neemt nog even de gelegenheid te baat om het wisselbeleid, waarmee Frank de Boer doorslaggevend gewicht in de JC-Schaal legde, door te nemen. Achteraf verklaarde Frank dit door te beweren dat hij hiertoe werd gedwongen omdat de spelers hieraan toe waren en het toch niet zo belangrijk was. Maar sorry Frank, ik denk toch echt dat je je verloren(..) hebt in tactisch geschuif. De schaker, die je als voetballer was, nam het van je over als trainer en dat heeft je de kop – nota bene die van JC op schaal! – gekost. Je was als een tennisser die even te veel tijd, dus opties heeft, maar daardoor nu net de verkeerde keuze maakt. Daley Blind vulde de man-meer-situatie al meteen goed in en kwam juist als linksback fataal in de problemen tegen Ruiz. Sighthórsson had het heus nog wel even volgehouden en dan de wedstrijd beslist met als bonus een boost richting competitie. Of deze post het juiste bewijs ervan is, valt te betwijfelen, maar de instinctieve, impulsieve handelingen blijken vaak de beste beslissingen. Waarvan akte.

Advertenties

3 Reacties op “REAGEREN, ANTICIPEREN, IMPROVISEREN EN TOCH DOSEREN

  1. Liefhebbend Voetbalhart`

    Heb de wisseltrucs van De Boer ook met verbazing bekeken. Volgens mij heeft hij het te makkelijk opgepakt, gezien het wedstrijdbeeld waarin Ajax al duidelijk de overhand had. Dat daarbij nota bene de spits eruit wordt gehaald, valt niet te rijmen. We zullen het waarschijnlijk nooit weten of dit of Mazuro’s theorie klopt, maar vreemd blijft het wel.

  2. goeie instinctieve post hoor… hulde aan mazuro!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s