RONALD KOEMAN DOMINEERT ZELFS DE SEIZOENGIDS

Zojuist plofte de VI-Seizoengids 2011-2012 van de lat op mijn mat. Altijd weer een heuglijk moment. De bevestiging dat het seizoen echt gaat beginnen. De vaste volgers weten dat dit mijn favoriete gids is. Ok, Jana uit Praag mocht er zeker ook wezen, zowel qua verschijning als competentie, maar de VI-Seizoengids is nu eenmaal een uniek verschijnsel. Met als blakende blikvanger de voorpagina met haar altijd weer uiterst ‘bezienswaardige’ fotocollage. Och kom, we maken er gewoon een jaarlijks terugkerend item van als vooraftrap van het seizoen. Ik zal niet weer gaan zeuren over de incompleetheid. Het is ook niet te doen om zo vroeg al representatief te zijn, terwijl de transferdeadline op 1 sept. ligt. Bovendien leert een vluchtige blik op de Topklasse dat hier al de nodige vooruitgang is geboekt ten opzichte van vorig jaar. En was is het een onuitsprekelijk genoegen om hier ook bloedverwante c.q. nabije clubs als VV Noordwijk en UNA bij te zien!

Maar die voorpagina! Nee, dit is niet de knapste lichting voetballers. Daarbij zijn ze er wonderwel in geslaagd om van de meesten ook nog eens het minst flatteuze exemplaar uit te kiezen. In sommige gevallen (o.a. Vlaar, Brama, Mertens, ‘PinokkioEriksen, Martens) neemt dat karikaturale vormen aan. Kijk, bij Stefan de Vrij en Lex Immers maakt dat niet uit. Als eveneens net niet moeders mooiste weet ik hier alles van. Een curieus plekkie is er voor Ricky van den Bergh. Staat Ricky model voor alle Topklassers? Of zou men toen nog geen weet hebben gehad van zijn dubieuze afzakkertjes? Hij kijkt in elk geval we heel toepasselijk naar beneden.

Maar de grootste blikvanger, het meeste beeldvullend aanwezig is toch weer Roland Koeman. Dat is trouwens op elke foto of opname het geval. Is de jongste Koeman in beeld, dan springt (nou ja…) hij nadrukkelijk in het oog. Kennelijk niet gehinderd door enige sportieve-uitstralingsbehoefte of discreet liefdevol kledingadvies. Van Guus Hiddink kunnen we het nog net hebben dat hij als een kamerolifantje rondhuppelt tussen al die jeugdig strakke lijven. Maar zijn veel jongere, maar qua omvang natuurlijke opvolger Roland Koeman wekt bij mij slechts mededogen en zelfs lichte weerzin. De veelal afzichtelijke trainingstenues waarin de Koemannen en co zich moeten(?) hijsen, dikken het nog eens extra aan. De vloekende kleuren doen de rest. Ronald hult zich nogal eens in het rood of modermistisch roze. Niet doen jongen! Waarom beschermt Bettina haar man hier niet tegen?! Het tobpunt was destijds de rode outfit(..) van PSV. Waarop ook nog eens Ronalds initialen op geborduurd waren. RK, inderdaad! Wat heb je nog meer nodig om van je geloof af te vallen?

Ps. De FC Hollywood a/d Eem, VV IJsselmeervogels, presteert het om als enige club in de Seizoengids te poseren met de 7 kampioensschalen. Je moet maar durven!

Advertenties

10 Reacties op “RONALD KOEMAN DOMINEERT ZELFS DE SEIZOENGIDS

  1. Ja, die dekselse rooien toch! Mooie arrogantie. Toch jammer dat ze het nog niet aandurven om betaald voetbal te gaan spelen.

  2. In vissersdorpen heerst nu eenmaal altijd een bepaalde angst voor het nieuwe en verre. Je weet immers nooit of je wel ooit terug kan komen. Voor je weet staat het hele dorp aan de dijk of op het duin op je te wachten. En het is dan meestal niet voor de zilvervloot. Zolang het vissers blijven is het geen arrogantie, maar een soort verzekeringspremie voor ingebakken angst en onzekerheid. Zo zitten Katwijkers in elkaar, en dat geldt idem dito voor die van Urk, Genemuiden, Spakenburg en Marken.

    • Zo, we hebben een echte socioloog annex vissersdorpexpert onder onze lezers! Welkom Simon en verrijk ons aub vaker met deze interessante, cultuurfilosofische verhandelingen.

      • De spelers (zeker die van buiten komen) kennen die angst niet en dan heb je af en toe een erg goed elftal dat kampioen kan worden. Of ze worden slachtoffer van de gesloten cultuur waar ze niet door heen komen (zie bijvoorbeeld de trainers van Quick Boys en IJsselmeervogels die nog sneller komen en gaan dan in Italië) en dan hebben zij dat weer gedaan. Vertrouwen kent in deze cultuur slechts een wankele basis, want ze streven naar de top, doch als ze er staan dat doen ze het met z’n allen in de broek en verliezen ze uiteindelijk toch. En als er geen vertrouwen is, dan ook vaak geen leiderschap. Ben benieuwd wat Steinrath daar ook gaat brengen bij Quick Boys dit seizoen. Anders wordt het daar in de duinen weer niets.

  3. U vraagt, wij draaien..

  4. Prachtige cover, want de coolste voetballer van de hele eredivisie staat erop. Dat is natuurlijk Willie Overtoom, ooit ook gescout door Voetblah. Nemer van de ultieme schuifpenalty, waarna hij nonchalant weg wandelt.

  5. Geen enkele Graafschapper. Was de kans om Ted vd Pavert te gebruiken. De baas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s