HET WEEKEND VAN FER(GUSON)


Dit weekend maar eens echt gaan zitten voor de seizoensopening. Beginnend op de vrijdag. Vond Feyenoord de eerste 30 minuten goed spelen. Veel beweging, goed positiespel en kansen creërend. Linksback Ramsteijn ging niet in het geweld ten onder en is een blijvertje. Die kleine Clasie ken je er goed bij hebben en wanneer Cabral (tweebenig) wat meer het overzicht bewaart, zit ook daar muziek in. Maar ferreweg de beste was Leroy. Vrees dat hij de zoveelste speler gaat worden die de voetbalstad Rotterdam gaat verlaten. Want er is wel wat weggegaan uit de havenstad de afgelopen twee jaar: Strootman, Falkenburg, Viergever, Duarte, Koolwijk, De Guzman, Wijnaldum, Castaignos. Hoeveel heeft dat eigenlijk opgeleverd?

De zaterdag zag ik de laatste 20 minuten van Roda – Groningen. Stukje spektakel natuurlijk. Op de een of andere manier heeft Roda dat zo nare en saaibleke imago op weten te poetsen. Je krijgt (weer) een beetje sympathie voor de geelzwarten. Met Junker voorop overigens. Fijne gozer lijkt ons dat. Neemt niet weg dat Kees de spijker op de op sloeg met zijn kritiek aan het adres van Tom en BrianTomTom was volgens Kees de weg kwijt. En ondanks de fijne linker van Mark-Jan had Brian gewoon de lange hoek moeten houden. “Want wij springen en dekken dan de korte hoek af”. Da’s logisch.

Tot slot de zondag. Wijnaldum had een vol punt. Die had er wel eentje mogen maken. Viergever personifieerde de leegloop van de voetbalstad Rotterdam. In Doetinchem viel de kleine rol van Janssen op. Hij speelde vooral simpel en liet het spelverdelen over aan Eriksen en De Jong/Anita. En Theo, waarom juich je niet na die vrije trap? Ok, het is de 4-2. Maar niet juichen na een doelpunt doe je maar tegen de amateurs in de voorbereiding. Tot slot schakelde ik nog even naar The Charity Shield. Daar bleef de ‘zelfopgeleide’ ploeg van Ferguson moeiteloos overeind tegen de gekochte ploeg van Mancini. Met het voetbalhoogtepunt van het weekend tot gevolg. Zie filmpje hierboven. We zijn weer begonnen… 

Advertenties

3 Reacties op “HET WEEKEND VAN FER(GUSON)

 1. Liefhebbend Voetbalhart`

  Theo lachte niet omdat hij toen al wist dat hij niet voor Oranje geselecteerd zou worden. Trouwens, wie lacht er tegenwoordig nog wel om welk succes dan ook op het voetbalveld. Kijk eens naar die droogkloot van een Janko! Nee, het is heden ten dage not done om te lachen, dan ben je een watje. Je moet agressie, stoerheid uitstralen. Gelukkig zijn er nog uitzonderingen zoals Huntelaar en Wijnaldum (alleen zondag even niet).

  • Dit fenomeen viel mij vorig jaar heel erg op bij PSV. Die juichte geen enkele keer wanneer zij scoorden. Volgens mij een bewijs dat plezier, de reden waarom je ooit bent gaan voetballen, bij velen ver te zoeken is.

 2. Mijn vraag is simpel.
  Welke spelers worden de smaakmakers in de eredivisie?
  Wijnaldum?
  Strootman?
  Mertens?
  PSV zet hoog in maar maakt het derhalve nog niet waar.
  AZ is fijn goed vertrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s