DE ANDERE, AARDSE WESLEY

In veel landen hebben voetballers een bijna buitenaardse status. Op handen gedragen en de hemel in geprezen door kritiekloze meelopers, is het niet zo vreemd dat je gaat zweven. Je vraagt je af of ze menselijke trekjes hebben. Zelfreflectie is zeldzaam. Natuurlijk kijkt Cristinaldo weleens met een kritisch oog in de spiegel naar zichzelf. Maar dan voornamelijk om te kijken of zijn haar nog wel matcht met zijn nieuwste oorbellen. Gelukkig zijn er toch nog voetballers die, zonder te zweven, laten zien dat ze wel van deze planeet komen.

Van die types die, ondanks dat ze in de macho-wereld van het mondiale voetbal verkeren, zichzelf durven te zijn en zich kwetsbaar opstellen. Zo is het verhaal van de Non-Flying Dutchman natuurlijk aandoenlijk. Een topvoetballer, die heel Europa doorreist met trein, auto en boot. Niet echt praktisch, maar logisch als je niet sterk bent in de lucht. Wesley Verhoek valt nu ook in deze categorie. Als klein jongetje droomde hij wellicht van spelen bij Barcelona of Manchester United. Als dan het Engels avontuur lonkt, voel je echter heimwee en besluit je het toch niet te doen.

Want zoals Harry Klorkestein al zong: Je zou met niemand willen ruilen! Dat vriend Lex straks naar Rotterdam gaat en met hem nog vele anderen de Hofstad gaan verlaten, doet je niets. Aardse Wesley is namelijk wel aan ADO gebonden, zonder dat het in inkt op zijn lichaam staat geschreven. Tegelijkertijd denk ik ook meteen aan Kevin Hofland of Santiago Cañizares. Want het is een verhaal dat een zekere achterdocht wekt. Maar als Voetblah doen wij niet aan hijgerige transfergeruchten. Verhoek hoeft zich dan ook niet te schamen, want naast talloze Italianen was er al eerder een Haagse Scheveninger die niet kon zonder De Schilderswijk, Lange Poten en het Plein.

Advertenties

3 Reacties op “DE ANDERE, AARDSE WESLEY

 1. Moet je dan in een transfer zo ver gaan.
  Bijna alles was geregeld en dn zegt Verhoek dat hij geen goed gevoel met de leefomgeving heeft en daardoor waarschijnlijk niet goed kan functioneren.
  Dan moet je niet aan een overstap beginnen.
  Een beetje Haagse vent trainde nu bij Nottingham.
  IK vind deze Verhoek een beetje een flauw ventje..
  Vele spelers willen de overstap wahen maar krijgen de kans niet en hij krijgt de kans maar heeft het JUISTE GEVOEL niet.

  Heb je bij Ado Den Haag dan wel het juiste gevoel.
  Hier krijgt hij spijt van.
  Den Haag is niet meer het team van vorig jaar maar heeft waarschijnlijk wel het juiste gevoel.

 2. In het woord ‘aardse’ zit ook ‘aarden’. Maar het begint allemaal wel heel erg te lijken op ‘Ken je die mop van die ADO’ers die weggingen? Die …..
  Het zou toch mooi zijn als ADO Den Haag met al die heimweeërs alweer een sterk seizoen gaat draaien. Ik vrees alleen voor de verre uitwedstrijden….

 3. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s