MAN V/H WEEKEND: Bryan Ruiz


Sorry Ahmed Musa, excuses Wilfried Bony, het spijt me Drieske Mertens. Mazuro’s man van het weekend stond zaterdagavond al vast. Wie zó’n fenomenale pass in huis heeft, kan onmogelijk nog worden overtroffen. Dat Bryan Ruiz ‘m in huis heeft, moet elke niet zichzelf maar kwaliteit respecterende herkenner al hebben geweten. Zie je dat dan ook daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan is het alsof je de perfecte symbiose tussen ware kunst en onsterfelijke schoonheid aanschouwt. Onbegrijpelijk dat de commentator van dienst – ik zag het wonder in de samenvatting van Studio Sport – niet Walkeriaans uit zijn dak ging. Onbegrijpelijk ook dat het geen keer of tien werd herhaald, ook al weten we dat de NOS sowieso niet voor herhaling vatbaar is. Zou deze touch of genius zich hebben voltrokken tijdens een Premier League-wedstrijd, dan zou het vanuit alle hoeken en standen zijn belicht en de lof in alle toonaarden zijn bezongen.

Onbegrijpelijk ook dat La Comadreja nog niet in diezelfde Premier League opereert. Ik lees de bedenkingen dat Bryan niet altijd bij de les zou zijn, fysiek tekort zou komen en meer van die ‘professionele’ prietpraat. Ik zie met verbazing dat Harry Redknapp niet aan één oogopslag genoeg heeft om de Costa Ricaan meteen in te lijven. Ik sta versteld van Adriaanse die het bestaat om z’n verreweg beste speler aan zijn rigiditeit op te offeren. Een rasartiest als Bryan Ruiz mag nimmer aan het publiek worden onthouden. Een genie als Bryan Ruiz hoort ook te schitteren op het hoogste podium. In zijn linkerteen schuilt meer klasse dan in al die  lijven van de reeds voor belachelijke bedragen getransfereerde middelmatigheid tezamen.

De naturel linkspoot is bovendien uniek in zijn soort. Met niemand te vergelijken. Op eenzame hoogte waar het gaat om het lichaam tussen man en bal te houden. Zowel scorer als voorbereider. Met de kopgoal tegen Benfica en de gememoreerde pass als ultieme proeven van bekwaamheid. Voor Bryans statuur en ontwikkeling zou een hoger niveau meer dan gewenst zijn, maar Twente en het Nederlandse voetbal profiteren vooralsnog van deze omissie. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat dit na de zomertransferperikelen in september nog het geval zal zijn. Tot die tijd mogen we ons opwarmen aan de onweerstaanbare klasse van De Wezel. En vertrekt ie alsnog, dan proberen we hem toch op de voet te blijven volgen. Grote kans dat dit niet lukt, onnavolgbaar als hij is, maar dan blijft er nog genoeg over om na te genieten.

Advertenties

2 Reacties op “MAN V/H WEEKEND: Bryan Ruiz

 1. Nu zou Fulham weer op Ruiz azen. Zal er voor de gebroeders Jol wel weer wat aan de strijkstok blijven hangen, dus niet doen Bryan. Joop & Jan zullen er ook wel niet in trappen. Als de wezel Twente voorbij Benfica de CL in loodst, zal hij als beloning wel een mooie transfer mogen maken. En laat ons hopen dat het in hemelsnaam geen maffiose Russische of Poolse club wordt. Maar daar lijkt me Ruiz toch net even te slim voor. A pro pos: idd een geniale pass!

 2. Ruiz is geweldig,,,voor of na zijn blessure dat maakt niet uit.
  IK vind dat zijn speelwijze een beetje aan Cruyff doet denken……dat frivole en die passeerbewegingen alsof een tegenstander lucht is.
  Zijn goal tegen Benfica houdt Twente in de strijd.
  Tegen Heerenveen was hij bij tijd en wijl weergaloos, niet te houden.
  Had Cruyff in zijn goeie tijd ook geen wapperende manen.

  Ruiz beheerst bijna alles…..hij heeft een goede vrije trap, een prima overzicht, stifjes, lobjes alles.
  Laar die Engelsen maar slapen ….dan houden we hem gewoon hier.
  Als Redknapp vindt dat Ruiz te licht is voor de Premier League.
  Moet je daar allemaal van die mannetjesputters van 100 kilo hebben die alles kunnen behalve voetballen.
  Voor types als Nigel de Jong komt geen hond naar het stadion.
  Ruiz mag van mij nog lang in de Grolsch Veste aceteren.
  Maar ja Ruiz is geen Spanjaard maar een CostaRicaan en die zijn niet in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s